NBA: Dragić 15 točk, Udrih 14, a oba poražena

Goran Dragić je za Phoenix dosegel 16 točk, a to ni bilo dovolj za zmago proti Orlandu. Podobna usoda je doletela Bena Udriha, katerega 15 točk ni pomagalo k zmagi njegovega Sacramenta proti Atlanti.

Objavljeno
05. november 2009 10.18
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Houston - Aktualni lastniki prstanov zmagovalcev lige NBA Los Angles Lakers so v gosteh šele po podaljšku premagali Houston Rockets. Sloves zvezdnika lige NBA je upravičil Kobe Bryant, ko je za Jezernike dosegel 41 točk.

Na parket pod soje žarometov so stopili tudi trije slovenski košarkarji, ki si onstran Atlantika služijo kruh v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Saša Vujačič, ki je sinoči bolj kot po predstavah temperaturo javnosti dvignil z govoricami o romanci z rusko teniško zvezdnico Marijo Šarapovo, se je skupaj z Lakersi veselil zmage. Strateg Los Angelesa Phil Jackson mu je sicer odmeril sila skromne tri minute na parketu, v tem času je v statistiko tekme vpisal le en skok. Že drugo tekmo zapored so aktualni prvaki lige NBA zmagali šele po podaljšku. Ob izjemnemu Bryantu je soigralčev dosežek nadgradil Andrew Bynum, ko je vpisal 17 točk in 17 skokov.

Poleg Vujačiča se je zmage veselil še Rašo Nesterovič, ki je tekmo svojega moštva Toronto Raptors proti Detroit Pistons (110:99) spremljal s klopi. Statistično uspešnejša sta bila reprezentanta Goran Dragič in Beno Udrih, a sta bili njuni ekipi poraženi. Dragić je s svojim moštvom Phoenix Suns izgubil v gosteh proti premočnim košarkarjem Orlando Magic (100:122), a je v več kot pol ure pod košema v statistiko tekme vpisal 15 točk, 6 podaj, največ v majici Phoenixa, in 4 skoke, kar ga uvršča med boljše strelce Sonc. Tudi z njegovim posredovanjem so se Sonca približala Orlandu, a je ob pravem trenutku vstopil Dwight Howard s 25 točkami in niz zmag do tekme v Orlandu neporaženega Phoenixa se je tako končal.

Tudi moštvo Sacramento Kings je moralo priznati premoč, in sicer košarkarjem Atlanta Hawks (105:113). V dresu Sacramenta je Udrih dosegel 14 točk ter v statistiko tekme vpisal še podajo in ukradeno žogo v 24. minutah na parketu.

Zablestel je še en zvezdnik lige NBA. Na tekmi v Washingtonu je bil sila razpoložen Dwayne Wade, ki je za zmago Miamija s 93:89 nad košarkarji Wizards prispeval 40 točk. Nazadnje je tako dobro igral aprila, ko je za zmago proti New York Knicks s 55 točkami na eni tekmi dosegel mejnik v karieri.

Tudi v New Orleansu je o zmagovalcu odločal šele podaljšek, ko je domače moštvo Hornets slavilo s 114:107 proti košarkarjem Dallas Mavericks. Peđa Stojaković je bil zanesljivo junak večera, ko je s trojko, sploh edinimi točkami na tekmi, izsilil podaljšek za domače le šest sekund pred koncem tekme. V pravi luči se je pokazal Chris Paul z 39 točkami in sedmimi podajami, kar je dalo zagon Sršenom.

Izidi:

Orlando Magic - Phoenix Suns                 122:100
Washington Wizards - Miami Heat 89:93
Toronto Raptors - Detroit Pistons 110:99
New Jersey Nets - Denver Nuggets 94:122
New York Knicks - Indiana Pacers 89:101
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 90:92
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 102:103 (podaljšek)
New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 114:107 (podaljšek)
Sacramento Kings - Atlanta Hawks 105:113
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 113:105