NBA: Phoenix neustavljiv

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta v nedeljskih tekmah nastopila Saša Vujačič in Beno Udrih, ki sta se pomerila v dvoboju Los Angelesa in San Antonia. Uspešnejša je bila ekipa Udriha.

Objavljeno
29. januar 2007 14.24
Na tekmi v Denverju
Los Angeles - V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta v nedeljskih tekmah nastopila dva slovenska igralca. Saša Vujačič in Beno Udrih sta se pomerila v dvoboju Los Angelesa in San Antonia, uspešnejši pa je bil Udrih; njegova ekipa je zmagala po podaljšku s 96:94, dosegel pa je tudi dve točki, medtem ko je Vujačičeva statistika ostala prazna. Phoenix je dosegel 17. zaporedno zmago v ligi, tokrat je s 115:100 premagal Cleveland.

Milwaukee je tesno s 107:105 ugnal New York, Detroit je bil od Indiane boljši s 95:87, Boston je doma klonil proti Washingtonu z 91:105, Seattle pa z drugo ekipo iz Los Angelesa, Clippers, s 76:98.

Phoenix je na krilih Steva Nasha še naprej neustavljiv. Dosegel je 17. zaporedno zmago, kar je najboljši dosežek v ligi v zadnjih sedmih letih. Nash je Clevelandu nasul 23 točk in zbral še 15 podaj. Enako strelsko razpoložen je bil Shawn Marion, le točko manj pa je dodal Amare Stoudemire. Phoenix je mimogrede izenačil še klubski rekord devetih zaporednih zmag v gosteh. Pri domačih, ki so bili vse do začetka zadnje četrtine povsem konkurenčni in z možnostmi, da bi Phoenixu zadali prvi poraz po 28. decembru, je bil najboljši LeBron James s 30 točkami. Toda slaba zadnja četrtina s samo 13 točkami je pokopala upe Clevelanda na presenečenje. Phoenix zdaj lovi 19 zaporednih zmag moštva Los Angeles Lakers v sezoni 1999/2000.

Nasledniki te zmagovite ekipe Jezernikov niso bili tako uspešni v boju s San Antoniom. O zmagovalcu je odločal podaljšek, mož odločitve pa je bil Michael Finley, ki je dobro sekundo pred koncem dodatnega dela igre po podaji Tima Duncana vrgel trojko prek Lamarja Odoma in zagotovil zmago gostom. Poskus domačega košarkarja Vladimirja Radmanoviča ob pisku sirene je zgrešil cilj in Kobe Bryant, ki je sicer zbral 31 točk, šest skokov in sedem podaj, je moral priznati poraz. Pri zmagovalcih, ki so slavili kljub najslabšemu odstotku meta iz igre (33,7) v sezoni, sta bila najboljša strelca Duncan in Manu Ginobili s po 21 točkami, Duncanu pa ni veliko manjkalo do dvojnega trojčka, saj je dodal še 14 skokov in devet podaj.

Junak tekme v Milwaukeeju je bil domači košarkar Mo Williams: dosegel je 30 točk, med njimi tudi odločilni koš tri sekunde pred koncem tekme z New Yorkom. Domači ekipi je uspelo prekiniti niz šestih porazov, s tem pa se je za las izognila celemu mesecu brez zmage, kar bi se ji zgodilo prvič v 15 letih. Pri gostih je Jamal Crawford dosegel kar 17 od 26 točk v zadnji četrtini, toda brez pomoči soigralcev ni šlo.

Boston ni imel prav veliko možnosti v boju z Washingtonom, pri katerem sta bila najbolj razpoložena Antawn Jamison s 34 točkami in Caron Butler z 21. Boston je devetič zapored izgubil na domačem parketu, s čimer je postavil negativen klubski rekord.

Trener Detroita Flip Saunders je na tekmi z Indiano dosegel jubilejno 500. zmago v NBA. Chris Webber se je izkazal za dobro okrepitev, tokrat je dosegel 17 točk in 13 skokov, Rasheed Wallace pa je dodal 20 točk. Pri Indiani je bil najboljši Jermaine O'Neal s 26 točkami.