Ne le športnica, tudi uspešna menedžerka

Tini Maze bo poslej lažje na poteh med prizorišči. Predstavniki Mariborske livarne Maribor so ji predali debetno kartico Nove KBM z nekaj čez 7000 evrov dobroimetja, ki ga bo lahko porabila za plačevanje goriva. 

Objavljeno
29. oktober 2009 17.36
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Maribor - Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze ni samo dobra športnica, pač pa tudi uspešna menedžerka. Potem ko ji pri Smučarski zvezi Slovenije še niso uspeli poplačati zaostalih obveznosti iz lanskega leta, je sama stopila "v akcijo" in si pridobila še nekaj pokroviteljskih sredstev.

 

Slovenska alpska smučarka Tina Maze, četrtouvrščena z uvodnega veleslaloma v Söldnu pred tednom dni, je znova nekaj korakov bližje izpolnitvi cilja v letošnji sezoni. A trenutno predvsem finančnega in ne športnega, saj se mora Mazejeva za lasten obstoj dobro znajti tudi v marketinških vodah. Predstavniki Mariborske livarne Maribor so ji danes skupaj s še nekaterimi drugimi pokrovitelji predali debetno kartico Nove KBM in na njej nekaj čez 7000 evrov dobroimetja, ki ga bo lahko porabila za plačevanje goriva na poteh od smučišča do smučišča.

 

Ekipa, poleg Mazejeve sta najpomembnejša člena še trenerja Andrea Massi in Andrej Prelovšek, bi za nemoteno delovanje v tekoči sezoni potrebovala približno 200.000 evrov, vendar pa še ni niti blizu končnega cilja. "Gremo korak za korakom, eden takšnih je tudi ta danes. V teh časih je težko priti do sredstev, tako mi kot tudi naši pokrovitelji se trudimo na vso moč. Manjka nam vsaj še en velik sponzor," je ob predaji današnjih sredstev na predstavitvi v Mariboru s cmokom v grlu dejala slovenska šampionka.

 

Podpis pogodbe s SZS ni več daleč

 

Slednji precej sredstev po besedah smučarke še vedno dolguje SZS, strani pa še nista podpisali pogodbe o sodelovanju v tej sezoni. "Podpis pogodbe ni več daleč. Tudi zato, ker smo dobili sredstva za dva moja trenerja, ki sta zdaj v kvoti kritja stroškov na tekmah. Tretjega bomo še vedno morali plačevati sami, a vseeno, nekaj smo se pa le uspeli dogovoriti," je med drugim svoje tegobe v "svetu podjetništva", v katerem se je nehote znašla, opisala najboljša slovenska smučarka.

 

Na današnji novinarski konferenci v prostorih MLM v Mariboru je Mazejeva iz rok pokroviteljev prejela približno 7200 evrov, v sklad "za gorivo" pa je doslej prispevalo 22 podjetij. V MLM so prepričani, da akcija s tem še ni zaključena, veseli pa so bili tudi dejstva, da se je Mazejeva priključila njihovemu projektu "Armalov sklad za zdravo pitno vodo v šolah". Korošica je postala njihova ambasadorka in bo v prihodnje pomagala širiti poslanstvo projekta in spodbujala mlade k aktivnemu in pozitivnemu odnosu do okolja in narave.

 

Cilj sezone je olimpijsko odličje

 

Tina Maze se bo na naslednjo tekmo svetovnega pokala v Leviju (14. in 15. november) pripravljala v Hamburgu, kjer bo na pokritem smučišču, saj povsod po Evropi snega primanjkuje, pilila slalomske zavoje. Glavni cilj Korošice v tej sezoni bodo tako kot pri mnogih drugih olimpijske igre v Vancouvru, kjer si želi odličja. "Olimpijske medalje še nimam. Ne bom skrivala, da si jo na vso moč želim. Upam, da se mi želja izpolni," je še povedala Mazejeva.