Nekdanji svetovni prvak Markov se poslavlja

Nekdanji svetovni prvak v skoku s palico, avstralski državljan Dmitri Markov, je danes sporočil, da se zaradi kronične poškodbe stopala poslavlja z mednarodnih tekmovanj.

Objavljeno
28. februar 2007 11.37
Nekdanji svetovni prvak v skoku s palico, avstralski državljan Dmitri Markov
Melbourne - Nekdanji svetovni prvak v skoku s palico, avstralski državljan Dmitri Markov, je danes sporočil, da se zaradi kronične poškodbe stopala poslavlja z mednarodnih tekmovanj. Enaintridesetletni atlet, sicer rojen v Belorusiji, ki se je leta 1999 preselil v Avstralijo, dve leti pozneje pa z izidom 6,05 metra osvojil naslov svetovnega prvaka, je dejal, da bo njegov zadnji nastop v karieri petkov miting Mednarodne atletske zveze (IAAF) v Melbournu.

"To je bila zame zelo težka odločitev, vendar drugače pač ni šlo. S stopalom imam že dlje časa resne težave," je novico o končanju športne poti razložil Markov: "V petek, na svojem zadnjem nastopu, bom dal vse od sebe, vendar ne vem, kako mi bo šlo."

Višje od Markova, ki je leta 2001 postavil znamko 6,05 m, je skakal le legendarni Ukrajinec Sergej Bubka. "Ta dosežek še danes sanjam in počutim se, kot da bi mi uspel včeraj. Brez dvoma je bil to vrhunec moje kariere," je priznal Markov.