Nemce šokirala poškodba Hambüchna

Fabian Hambüchen, svetovni prvak na drogu, paradnem orodju Aljaža Pegana, si je le dan pred začetkom svetovnega prvenstva v gimnastiki v Londonu na treningu resno poškodoval gleženj in ga ne bo na SP.

Objavljeno
12. oktober 2009 12.28
P. Z./STA
P. Z./STA
London - Fabian Hambüchen si je med sestavo na parterju na nedeljskem uradnem treningu, ki se je končal malo pred polnočjo, pri enem od elementov pri doskoku resneje poškodoval levi gleženj, zato so ga nemudoma prepeljali na preiskave v bolnišnico.

Prvenstvo se bo z moškimi kvalifikacijami začelo že v torek. Podrobni zdravniški pregledi so pokazali, da si je 21-letnik natrgal vezi v levem gležnju, zato na prvenstvu ne bo mogel nastopiti.

Hambüchen, tudi nemški športnik leta 2007, je bil eden glavnih favoritov za naslov svetovnega prvaka v mnogoboju, prav tako za naslova tudi na parterju in drogu, kjer je že vrsto let med najboljšimi.

Nemški telovadec je imel podobno smolo kot najboljša slovenska telovadka Adela Šajn, ki si je že na enem zadnjih treningov pred odhodom v London prav tako poškodovala levi gleženj pri seskoku z gredi, zato na Otok sploh ni odpotovala.