Nemčija z zmago odprla SP

Kot je navada, je svetovno rokometno prvenstvo v Nemčiji odprla gostiteljica prvenstva. V edini tekmi prvega dne je premagala borbeno zasedbo Brazilije s 27:22 (12:10).

Objavljeno
19. januar 2007 21.46
Berlin - Kot je navada, je svetovno rokometno prvenstvo v Nemčiji odprla gostiteljica prvenstva. V edini tekmi prvega dne je težje od pričakovanj premagala borbeno zasedbo Brazilije s 27:22 (12:10).

Najboljši posamezniki Nemčije so bili Florian Kehrmann, Markus Baur in Pascal Hens s po šestimi zadetki. Med 24 izbranimi reprezentancami je tudi Slovenija, ki bo po Islandiji leta 1995, Franciji leta 2001, Portugalski leta 2003 in Tuniziji leta 2005 petič nastopila na zaključnem turnirju. Naša zdesetkana reprezentanca se bo v prvem delu pomerila z Grenlandijo, Kuvajtom in Tunizijo, krstno tekmo pa bo igrala v soboto, 20. januarja, ko se bo pomerila z Grenlandijo ob 18. uri.

V skupini B (Magdeburg) bodo nastopile Islandija, Avstralija, Francija in Ukrajina, v skupini C (Berlin in Halle) Nemčija, Brazilija, Poljska in Argentina, v skupini D (Bremen) Češka, Katar, Španija in Egipt, v skupini E (Kiel) Norveška, Angola, Danska in Madžarska in v skupini F (Stuttgart) Hrvaška, Maroko, Rusija in Južna Koreja.

V drugi del tekmovanja se uvrstijo prvo in drugouvrščene reprezentance, tretje in četrtouvrščene reprezentance pa se bodo pomerile v predsedniškem pokalu. Drugi del bo na sporedu v Halleju in Dortmundu (skupina I) in Mannheimu (skupina II), predsedniški pokal pa bo v Lemgu, Halleju in Dortmundu. Četrtfinalni dvoboji in polfinalna obračuna bodo v Koelnu in Hamburgu, odločilna dvoboja za prvo in tretje mesto pa v Koelnu.