Nemške tenisačice z zmago nad Slovenkami v polfinale

Nemška ženska teniška reprezentanca je v četrtfinalu svetovne skupine pokala Fed v Mariboru prišla do gladke zmage nad slovenskimi tenisačicam (1:4), saj sta danes dvoboja izgubila Maša Zec Peškirič in Polona Hercog, ki je sporočila, da se razhaja z madžarskim trenerjem Zoltanom Kuharszkyim.

Objavljeno
06. februar 2011 14.42
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Maribor - Najboljša teniška igralka ta hip je precej boljšo predstavo prikazala včeraj, ko je po dobri uri igre gladko ugnala Julio Goerges. Danes je bila na obračunu z Andreo Petkovic neprepoznavna, saj je že v prvem nizu storila kar 18 neizsiljenih napak. Nemki je že takoj v drugi igri prvega seta uspel brejk za 2:0, a ji je Mariborčanka v nadaljevanju kmalu uspela odvzeti servis. Kljub temu je Petkoviceva osvojila prvi niz.

Neizisljene napake so Hercogovi povzročale težave tudi v drugem nizu, kar je spretno izkoriščila mlada Nemka in svoji državi priigrala prednost z 2:1. Na drugem današnjem obračunu Julia Goerges premagala Mašo Zec Peškirič s 6:4 in 6:2.

Sledil je obračun dvojic, kjer sta moči proti Tatjani Malek in Anni Leni Groanefel združili Katarina Srebotnik in Polona Hercog, a sta obračun zaradi bolezni slednje predali po prvem izgubljenem nizu.

Hercogova se razhaja s trenerjem


20-letna Mariborčanka pa je po obračunih naznanila, da se po treh letih sodelovanja razšla z madžarskim trenerjem Zoltanom Kuharszkyim. Kot je dejala, je med njima prišlo do zasičenja, v ekipi ni bilo prave pozitivne energije, zato bo na prihajajoče turnirje v Južno Ameriko odšla brez trenerja oziroma z začasnim, nekdanjim najboljšim slovenskim igralcem Markom Tkalcem. »Želim si energične osebe, ki bo me znala voditi, spodbujati in razvijati v pravo smer,« meni Hercogova, poroča STA.

Pokal FED: Slovenija - Nemčija 1:4

Sobota, 5. 2.:
Maša Zec Peškirič - Andrea Petkovic 3:6, 4:6
Polona Hercog - Julia Goerges 7:5, 6:4

Nedelja, 6. 2.:

Polona Hercog - Andrea Petkovic 1:6, 2:6
Maša Zec Peškirič - Julia Goerges 4:6, 2:6
Katarina Srebotnik/Polona Hercog - Tatjana Malek/Anna Lena Groenefeld 6:7 (3), predaja.