Nepredvidljivi Nemec končal Kavčičev niz

Najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič, ki je navdušil s svojimi predstavami na nedavnem odprtem prvenstvu Avstralije, se je na turnirju v Zagrebu prebil v drugi krog, kjer pa je po dobri uri igre moral priznati premoč Nemcu Michaelu Berrerju (6:4 in 6:1).

Objavljeno
02. februar 2011 21.32
S. V., šport
S. V., šport

Zagreb - Blaž Kavčič na teniškem turnirju v Zagrebu ni izenačil svoje najboljše uvrstitve na ravni ATP - četrtfinala -, saj je izpadel v osmini finala. Potem ko se je v glavni žreb 32 igralcev prebil iz kvalifikacij, je njegov niz štirih zaporednih dobljenih dvobojev ustavil osmi nosilec Michael Berrer. Lanski finalist je bil po le dobri uri boljši s 6:4, 6:1.

Najboljši slovenski teniški igralec je letos že ugnal igralca, ki je na lestvici ATP višje od Berrerja (66.), namreč Jeremyja Chardyja, prav tako je bil na OP Avstralije blizu članu top 10, Mihailu Južnemu. Nemcu pa je bil enakovreden le v uvodnih igrah, ko sta oba zanesljivo dobivala servise, priložnosti za break ni bilo, nato pa se je kar naenkrat vse obrnilo. Sledili so si kar trije breaki, od 4:4 pa je Ljubljančan osvojil le še eno igro. Tekmec ga je z nenehnim menjavanjem ritma spravljal ob živce, veliko Nemčevih udarcev je bilo presenetljivih, pogosto ga je spremljala tudi sreča, bodisi ko je zadel črto ali pa se je žogica odbila od mreže. Pomembne točke so šle praviloma njemu, začetni udarec je bil ves čas na visoki ravni. Po le uri in enajstih minutah - točke so bile zelo hitre, na prste ene roke bi lahko prešteli lepe - pa je Berrer izkoristil tretjo zaključno žogico in se veselil prepričljive zmage.

»Vedel sem, da v tekmah z njim ni nikakršnega ritma, da je tako hudo, si pa vendarle nisem mislil. Proti takšnem tekmecu je res težko igrati, saj je izjemno nepredvidljiv. Po rezultatu tega ni moč sklepati, a na igrišču sem vendarle imel občutek, da sem enakovreden,« je razočarano zmajeval z glavo Kavčič, pri tem pa se ni mogel spomniti igralca s podobno igro. Ob tem je lahko ugotovil, da bi raje igral tudi s prvim nosilcem Marinom Čilićem, saj bi imel proti Hrvatu gotovo več možnosti ...