Nespektakularen konec Mariborčanov

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh izgubili proti praški Sparti z 0:1 (0:1) in se poslovili od tekmovanja. Vijoličasti so izgubili že prvo tekmo v Ljudskem vrtu z 0:2.

Objavljeno
28. avgust 2009 00.11
Lu.Š./STA
Lu.Š./STA
Praga - Mariborčani so bili tudi na drugi tekmi proti Pražanom daleč od uspeha. V prvem polčasu je sicer nekajkrat nase spet opozoril Marcos Tavares, ki pa je žogo vsakokrat poslal mimo cilja. Sicer pa so imeli domačini bolj ali manj ves čas popoln nadzor nad dogajanjem na zelenici. Za nameček je že na začetku tekme "krvnik" s prve tekme Bony Wilfried zabil še zadnji žebelj v Mariborovo krsto.

Tekma se je začela praktično tako, kot se je končala prva v Mariboru. Marcos Tavares je svoje priložnosti v osmi, 17. in 22. minuti zapravil z malce nenatančnimi streli, Bony Wilfired, strelec obeh golov na prvi tekmi, pa je na drugi strani svoj prvi strel tudi unovčil za vodilni zadetek. Z desne strani je podal Igor Žofčak, Wilfried pa je bil v kazenskem prostoru višji in spretnejši od Mirala Samardžića.

V nadaljevanju prvih 45 minut so Čehi popolnoma nadzorovali potek tekme, priložnosti pa je bilo bolj malo. Poskusili so sicer Žofčak, Martin Zeman in Ondrej Kušnir, a večje nevarnosti za Marka Raniloviča v mariborskih vratih ni bilo.

Tudi uvod drugega polčasa je bil vse prej kot spektakularen. Čehi so namreč zlahka držali vse niti gre v svojih rokah, posledično pa gledalci v češki prestolnici niso imeli veliko razlogov za aplavze domiselnim akcijam. Gostujoči trener Darko Milanič je v želji vsaj po enem zadetku v dvoboju s Sparto napad osvežil z Davidom Bunderlo, kar pa tudi ni spremenilo razmerja moči.

V 79. minuti je enega redkih strelov v drugem polčasu sprožil Marko Popović, a je žoga zadela enega domačih branilcev in zletela približno dva metra mimo leve vratnice v kot. Povsem nerazburljiva predstava se je tako vnovič povsem zasluženo končala z zmago češkega predstavnika, ki bo v petek z nestrpnostjo čakal na žreb skupin v Monte Carlu.