Nesrečnemu Benu ni usojeno igrati na EP

Ko je Beno Udrih včeraj popoldne izvedel, da ga je poškodba kolena s sredine pripravljalne tekme stala nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu, so se mu pred očmi zvrstili dogodki minulega desetletja.

Objavljeno
04. september 2009 14.52
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Ljubljana - V slovenski članski reprezentanci je Beno Udrih namreč debitiral že leta 2000 in leto pozneje odigral prvo uradno tekmo z Ukrajino, na EP pa je sodeloval le enkrat – daljnega leta 2001 v Turčiji. Leta 2003 in 2005 ga je ustavila poškodba kolena, pred dvema letoma pa je zavrnil vabilo, da bi posvetil poletje pripravam na prvenstvo NBA.

»Vse se je zgodilo v obrambi. Hotel sem spremeniti smer, a mi je zdrsnilo in potegnilo notranjo nogo navznoter, pri čemer sem si nategnil zunanjo vez na notranjem delu levega kolena,« je včeraj pojasnil Sacramentov branilec, ki se je pred štirimi leti poškodoval na še bolj tragičen način – prav na zadnji pripravljalni tekmi z Madžarsko pred odhodom v Beograd, ki ni imela niti kančka naboja; v Velenju je bilo 96:64. Tokrat so mu predpisali tri tedne mirovanja in terapije, zaradi česar je moral mesto v izbrani vrsti prepustiti Jaki Klobučarju.

»Zdravniki v takšnih primerih vedno rečejo, da potrebuješ dva do štiri tedne okrevanja. Koliko časa bom zares potreboval, ne vem. Mogoče bo vse v redu že v enem tednu, zato si poskušam organizirati čim prejšnjo vrnitev v Slovenijo. Za pomoč bom zaprosil fizioterapevta Saša Vogrina iz Lenarta, ki mi je vedno stal ob strani in me zdravil v času mojih poškodb,« je optimist Beno Udrih, ki navzlic nizu zapletov pričakuje dober nastop Slovenije na EP: »Sreča nam res ni naklonjena, toda moštvo je še vedno dovolj kakovostno, da lahko veliko doseže in se uvrsti na svetovno prvenstvo. Še vedno pa mora biti vsem glavni cilj kolajna. Fantom od srca privoščim, da se čim bolje odrežejo. Meni očitno ni usojeno igrati na evropskem prvenstvu