Nesrečni Kelly zapustil Olimpijo

Kot je bilo mogoče sklepati kmalu po njegovi poškodbi rame proti Salzburgu, je zadnji novinec iz Kanade Steve Kelly zapustil vrste hokejistov Tilie Olimpije, saj bo okrevanje trajalo dolgo časa, verjetno bo potrebna operacija.

Objavljeno
06. oktober 2009 15.06
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Po upokojitvi hokejskega veterana Tomaža Vnuka je vrste Olimpije zapustil še en napadalec. Dvaintridesetletni Kanadčan Steve Kelly zapušča Ljubljano zaradi poškodbe rame, ki jo je "staknil" na srečanju proti Salzburgu. Vodstvo kluba po njegovem odhodu in odhodu upokojenega Vnuka tako pospešeno išče zamenjavo.

Kot se je izkazalo, je bila poškodba kanadskega hokejista bolj resna, kot se je sprva zdelo. "Najverjetneje bo celo potrebna operacija, okrevanje pa bi trajalo predolgo. Zato je igralec z vodstvom kluba danes sporazumno prekinil pogodbo in se vrača nazaj v Kanado," so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Kelly je za zmaje v ligi EBEL odigral le dve srečanji, na katerih je prispeval zadetek in dve podaji. Kanadski napadalec iz Vancouvra je bil pred začetkom nove sezone napovedan kot velika nova okrepitev, z ljubljanskim klubom pa je podpisal pogodbo za eno sezono, ki pa jo je predčasno končal v manj kot mesecu. Za Ljubljančane je odigral dve tekmi in obe zmagal.

Kanadčana so leta 1995 v prvem krogu kot šestega na naboru severnoameriške lige NHL izbrali Edmonton Oilers. V svoji karieri je Kelly igral z moštvi Edmontona, Tampa Baya, New Jerseyja, Los Angelesa in Minnesote in na 149 tekmah dosegel devet golov in 12 podaj. Večji del kariere je sicer preživel v ligi AHL, kjer je igral tudi v minuli sezoni za moštvo Syracuse. Kanadski hokejist pa že ima tudi izkušnje v Evropi, saj je štiri sezone igral v nemški ligi DEL. Od sezone 2004 do 2006 je igral v Mannheimu, potem pa od 2005 do 2007 v Frankfurtu.

Olimpija bo srevi nastopila v gosteh proti SAPA Fehervar, po treh tekmah kazni se vrača Kevin Mitchell.