New Jersey Nets klonili v zadnji sekundi

Enajst točk in trije skoki Boštjana Nachbarja niso zadostovali za zmago moštva New Jersey Nets. Raša Nesterovič pa je k zmagi moštva Toronto Raptors v 16. minutah prispeval štiri točke, tri skoke in podajo.

Objavljeno
05. februar 2007 15.28
Los Angeles - Toronto Raptors so v domači dvorani v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 122:110 premagali Los Angeles Clippers. Slovenec Radoslav Nesterovič je k zmagi v 16 minutah prispeval štiri točke, tri skoke in podajo, medtem ko Uroš Slokar za domače ni igral. V New Jerseyju so domači gostili košarkarje Atlante, ki so po podaljšku slavili zmago v gosteh s 101:99. Za domače je 30 minut odigral tudi Boštjan Nachbar in zbral 11 točk ter tri skoke. V tretji tekmi večera so Cleveland Cavaliers doma z 78:90 klonili proti Detroitu.

Atlanta do zmage ob pisku sirene

V New Jerseyju domači košarkarji niso imeli sreče in so ostali praznih rok, saj so gosti po podaljšku s košem Tyronna Lueja ob pisku sirene še drugič zapored izgubili tekmo. Lue je s približno sedmih metrov zadel v zadnjih trenutkih podaljška. "Ta zmaga je še posebej sladka," se je po tekmi smejalo Lueju, ki je sicer končal pri osmih točkah: "Vsi smo dali vse od sebe. Na krilih Joeja Johnsona smo prišli vse do konca." Johnson je zbral 37 točk, Josh Smith pa je šest od svojih skupaj 14 točk dosegel v podaljšku, temu dosežku pa dodal še deset skokov. Atlanta je tako prvič po letu 2000 zbrala tri zaporedne zmage v gosteh.

"Tyronn Lue je prikazal dobršno mero zrelosti, res pa je, da je za takšne mete potreben tudi kanček sreče," je po porazu poklapano dejal razočarani trener domačih Lawrence Frank. Vince Carter je bil prvi strelec New Jerseyja, ki je izgubil še tretjič zapored, s 27 točkami, novinec Marcus Williams pa jih je dodal 18. Mrežic pa se počasi že oprijema vzdevek moštva, ki ga spremlja smola, saj je bila to zanje že četrta tekma v zadnjih osmih, ki so jo izgubile v zadnjih sekundah. "To je le še en boleč poraz, ki pa ga bomo morali nekako prežvečiti. Seveda smo razočarani, a treba je gledati naprej."

Toronto do šeste zmage v sedmih tekmah

V Torontu je Chris Bosh k zmagi domačih nad L. A. Clippers prispeval 27 točk, Morris Peterson pa 18 in skupaj sta popeljala ekipo do šeste zmage v zadnjih sedmih tekmah. Španec Jorge Garbajosa, Anthony Parker in TJ Ford pa so zmogli po 17 točk, Španec Jose Calderon pa je končal pri desetih točkah in 12 podajah. Za goste je Cuttino Mobley zbral 24 točk, z 21 točkami in desetimi skoki pa je blestel tudi Elton Brand.

V Clevelandu so morali domači Konjeniki priznati premoč gostov iz Detroita, ki so slavili z 90:78. Chauncey Billups je za peto zaporedno zmago nad Clevelandom zbral 18 točk in deset podaj, Rasheed Wallace pa 15 točk in 13 skokov. Pri domačih je bil prvi strelec sicer LeBron James z 21 točkami, vendar je s parketa zadel le devet od 22 metov na koš.