NHL: Crosby v zadnjih minutah rešil Pingvine

V severnoameriški hokejski ligi so branilci naslova iz Pittsburgha po kazenskih strelih strli odpor Columbusa za 4:3. Dobro so jo v gosteh odnesli tudi Florida Panthers, ki so s 6:5 premagali Dallas Stars.

Objavljeno
31. oktober 2009 10.49
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Columbus - V severnoameriški hokejski ligi je bilo v noči na soboto na sporedu osem tekem. Branilci naslova, hokejisti Pittsburgh Penguins, so šele po kazenskih strelih strli odpor Columbus Blue Jackets in zmagali s 4:3. Tudi Florida Panthers so v gosteh pri Dallas Stars zmagali šele po kazenskih strelih s 6:5.

Washington Capitals so po podaljšku s 3:4 izgubili proti New York Islanders, s podaljškom pa se je končala tudi tekma med Buffalo Sabres in Toronto Maple Leafs, kjer so bili s 3:2 boljši gostitelji iz Buffala. Minnesota Wild so New York Rangers ugnali v rednem delu s 3:2, z enakim izidom pa so Chicago Blackhawks odpravili Montreal Canadiens. Anaheim Ducks so se znesli nad Vancouver Canucks in proti gostiteljem prihajajočih zimskih olimpijskih iger slavili s kar 7:2. San Jose Sharks so Colorado Avalanche premagali s 3:1.

 

Pittsburgh Penguins so se rešili šele z goloma v zadnjih treh minutah podaljška, ko so tekmo prevesili v kazenske strele. Edini gol je v borbi "mož na moža" prispeval Sidney Crosby in Pingvini so se le veselili enajste zmage v sezoni. Brent Johnson je pred kazenskimi streli pred svojimi vrati ustavil 29 strelov, Pingvini pa imajo zdaj v gosteh popolni izkupiček šestih zmag brez poraza, kar je najboljši začetek sezone v zgodovini kluba. Na drugi strani je moral Columbus nasprotniku priznati že tretji poraz zapored.

 

Nič kaj v lepi luči so se predstavili gostitelji prihajajočih olimpijskih iger v Britanski Kolumbiji v Kanadi - hokejisti Vancouver Canucks. Ti so morali pred 15.000 gledalci v Anaheimu priznati premoč gostiteljem s kar 2:7. Za Račke sta Corey Perry in Bobby Ryan vsak dosegla po dva gola in podajo, Mike Brown pa je Anaheim popeljal v vodstvo, ki ga ekipa, ki je s to zmago prekinila niz štirih porazov, ni več izgubila. Za Ducks sta zadela še Joffrey Lupel in George Parros, medtem ko je Jonas Hiller ubranil 36 strelov. Rački so se s to zmago izognili zadnjemu mestu zahodne konference. Scott Niedermayer je s podajo vknjižil že 700. točko in tako postal 24. branilec v zgodovini s tem dosežkom. Za kanadsko ekipo sta zadela Steve Bernier in Mason Raymond.