NHL: Dvoboj začelja Chicagu

V dvoboju začelja lige sta se pomerila Los Angeles in Chicago, po podaljšku pa so novi točki vknjižili Črni jastrebi, ki so bili od Kraljev boljši s 3:2.

Objavljeno
02. februar 2007 11.04
Igralca ekipe Chicaga Martin Havlat in Lasse Kukkonen slavita zmago
Los Angeles - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na petek odigrali 11 srečanj, nastopil je tudi edini Slovenec v najmočnejši ligi Anže Kopitar. V dvoboju začelja lige sta se pomerila Los Angeles in Chicago, po podaljšku pa so novi točki vknjižili Črni jastrebi, ki so bili od Kraljev boljši s 3:2. Kopitar je na nasprotnikov gol sprožil pet strelov, a plošček ni našel poti v mrežo.

Podaljšek je odločil tudi tekmo v Philadelphii, kjer je New Jersey slavil s 6:5, v Pittsburghu pa so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Več sreče in znanja so imeli v tem delu igre Pingvini, ki so Montreal premagali s 5:4. Preostali izidi: Boston Bruins - Buffalo Sabres 1:3, Colorado Avalanche - Minnesota Wild 3:5, Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 5:3, San Jose Sharks - Dallas Stars 2:4, Phoenix Coyotes - Nashville Predators 3:2, Florida Panthers - Washington Capitals 6:3, Atlanta Thrashers - New York Islanders 2:5, Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 0:4.

V Kaliforniji sta se pomerili moštvi, ki zasedata zadnji mesti centralne oziroma pacifiške skupine Chicago in Los Angeles. Tekmo je v 57. sekundi podaljška odločil branilec Črnih jastrebov Lasse Kukkonen, za Chicago pa sta zadela še Martin Havlat in Jeff Hamilton. Za Kralje sta gola dosegla Aleksander Frolov in Jamie Lundmark. Tako Chicago kot Los Angeles pa se ponašata z nezavidljivimi rekordi. Chicago je izmed šestih moštev, ki so v ligi NHL že vse od ustanovitve, tisto, ki najdlje čaka na naslednji Stanleyjev pokal, Los Angeles pa od leta 1967, ko se je pridružil ligi, še ni zmagal. Los Angeles je moštvo, ki je v dosedanjem delu sezone prejelo največ golov med ekipami zahodne konference, Chicago pa jih je dosegel najmanj. Črni jastrebi so od začetka sezone predstavili že 14 novincev, Kralji pa so zamenjali že pet vratarjev. A nobenemu izmed moštev očitno še ni uspelo najti prave kombinacije igralcev, ki bi se lahko borila za napredovanje v končnico tekmovanja.

Buffalo ima po zmagi nad Bostonom s 3:1 le še točko zaostanka za vodilnim moštvom lige Nashvillom. Kosmatinci so z golom Marca Sturma sicer povedli v četrti minuti srečanja, a je bil to edini zadetek, ki so ga dosegli. Zato pa so bile na drugi strani Sablje bolj učinkovite, v četrti minuti druge tretjine je na 1:1 izenačil Chris Drury, ki je pet minut in pol kasneje ob igralcu več na ledu poskrbel za vodstvo z 2:1, zmago pa je v sedmi minuti zadnje tretjine potrdil Jason Pominville. Boston je izgubil že peto tekmo zapored.

V Pittsburghu je zopet blestel novinec Jevgenij Malkin, ki je za zmago Pingvinov nad Montrealom dosegel gol in podajo. To je že njegov 25. zadetek v debitantski sezoni, s čimer je Rus postal deveti igralec Pingvinov, ki mu je v uvodni sezoni uspelo doseči vsaj 25 golov. Sidney Crosby jih je lani dosegel 39, Jaromir Jagr je bil v sezoni 1990/91 uspešen 27-krat, Mario Lemieux pa je nasprotnikovo mrežo v sezoni 1984/85 zatresel 43-krat.