NHL: Gaborik junak zmage Rangersov

V ligi NHL so se zmage veselili v taboru New York Rangers, ki so s 5:2 premagali Phoenix. Pri Rangersih je z dvema zadetkoma in podajo zablestel Slovak Marian Gaborik, ki se je na lestvici strelcev prebil tik pod vrh.

Objavljeno
27. oktober 2009 11.10
P. Z./STA
P. Z./STA
New York - Marian Gaborik se je z desetimi zadetki izenačil z Anžetom Kopitarjem, vendar pa ima edini slovenski hokejist boljši izkupiček glede na število odigranih tekem. Obema po številu zadetkov na 12 tekmah nove sezone z devetimi goli sledijo dvakratni lastnik prestižnega pokala Hart ter MVP severnoameriškega hokejskega prvenstva Aleksander Ovečkin (Washington), sicer z dvema tekmama manj, Patric Marleau (San Jose) in Ilja Kovaljčuk (Atlanta), ki ima štiri tekme manj.

Na lestvici najučinkovitejših pa Kopitarju z 21 točkami sledita Gaborik z 18 in Ovečkin ter Joe Thornton (San Jose) s 17 točkami. Izkazal se je tudi čuvaj mreže Rangersov Henrik Lundqvist s 30 obrambami. Hokejisti iz New Yorka pa so po treh porazih vendarle vpisali zmago.

V Montrealu so domači Canadiensi po izenačenem boju z New York Islandersi slavili po podaljšku s 3:2, ko je bila uspešna češka naveza Tomaš Plekanec - Roman Hamrlik, ki je v 1:32 minuti podaljška zatresel mrežo Otočanov. Jeff Tambellini je hokejiste z Long Islanda pripeljal v podaljšek z dvema zadetkoma, drugim manj kot pet minut pred koncem.

Domače moštvo se je veselilo zmage tudi v "vetrovnem mestu". Hokejisti Chicago Blackhawks so s 3:1 premagali Minnesota Wild, ki so s črnim nizom osmih tekem v gosteh kot edino moštvo v severnoameriški hokejski ligi iztržili okroglo ničlo, kar je najslabši začetek sezone v zadnjih 13 letih. Na tekmi so gledalci lahko uživali ob spektakularnem zadetku Patricka Kanea, ki je v dresu Chicaga manevriral izza golove črte ter iz nemogočega položaja s sila natančnim strelom poslal plošček tik ob vratnici v mrežo.

Moštvo Toronto Maple Leafs je v gosteh ugnalo Anaheim Ducks z visoko razliko 6:3. Veselje je Kanadčanov je bilo še toliko večje, ker je za Torontom katastrofalen začetek sezone, kajti ekipa je po devetih tekmah vpisala komaj prvo zmago na tokratnem prvenstvu. Toronto je med zgodovinsko šesterico začetnikov hokeja v Novem svetu. Pri Javorovih listih je blestel Niklas Hagman s "hat-trickom", lepa dosežka sta na tekmi vpisala Tomaš Kaberle, ki je vknjižil pet točk, ter Lee Stempniak s štirimi.

Izidi:
New York Rangers - Phoenix Coyotes           5:2
Montreal Canadiens - New York Islanders 3:2 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 3:1
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs 3:6