NHL: Gaborik se je vrnil zmagovito

Hokejisti New York Rangers so v NHL z 1:0 ugnali Boston Bruins. Edini gol je dosegel povratnik po poškodbi Marian Gaborik. Henrik Lundqvist pa je zaustavil 29 strelov, vknjižil že 150. zmago v karieri in ostal enaindvajsetič v karieri nepremagan.

Objavljeno
02. november 2009 11.26
P. Z./STA
P. Z./STA
New york - Poleg tega se je v ekipo Rangersov po poškodbi vrnil Marian Gaborik in po slabših predstavah v gosteh, kjer ni igral, tokrat za moštvo New Yorka dosegel edini gol.

Carolina Hurricanes so z 1:5 izgubili proti San Jose Sharks, Washington Capitals so po podaljšku s 4:5 morali priznati premoč Columbus Blue Jackets, Vancouver Canucks pa so se s 3:0 znesli nad Colorado Avalanche.

Washington je doma izgubil po podaljšku. Tekmo v Raleighu je odločil R.J. Umberger, ki je po minuti in 45 sekundah dodatnega dela dosegel še svoj drugi gol in Columbusu priigral sedmo zmago v sezoni. Levi krilni igralec Modrih jopičev Raffi Torres je v zadnjih šestih minutah rednega dela zadel dvakrat in tako gostom omogočil priključek oziroma podaljšek. Izenačujoči zadetek je dosegel vsega 23 sekund pred koncem. Washington je večino tekme odigral brez Alexa Ovečkina, ki je ledeno ploskev zapustil na začetku druge tretjine in se ni več vrnil na led.

Vancouver je s 3:0 ugnal Colorado, pri čemer sta Mason Raymond in Ryan Kesler vknjižila po gol in podaji, Andrew Raycroft pa je ubranil 18 strelov. Gol je dosegel tudi Tanner Glass sredi zadnje tretjine, Kanadčani pa so v zadnjih sedmih tekmah doma zmagali šestič.

Izidi:

New York Rangers - Boston Bruins            1:0
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks       1:5
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4:5 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche      3:0