NHL: Kopitar podajalec pri dveh golih

Anže Kopitar je že pri številki 30. Toliko točk je zbral na 19 tekmah Los Angelesa, ki je ponoči s 5:2 premagal Carolino. 22-letni slovenski hokejski zvezdnik je vpisal dve podaji in ima že sedem točk naskoka pred trojico zasledovalcev.

Objavljeno
12. november 2009 10.11
P. Z./STA
P. Z./STA
Raleigh - Prvo ime dvoboja v Severni Karolini je bil sicer Randy Jones, ki je na svoji prvi tekmi v dresu Kraljev dosegel gol in podajo. Wayne Simmonds, nekdanji Orkan Justin Williams in Ryan Smyth so vsi dosegli po gol in podajo. Zadel je tudi Jarret Stoll, Anže Kopitar pa je tokrat vknjižil dve podaji (pri prvem in zadnjem golu) in je še povečal prednost na vrhu lestvice najkoristnejših igralcev v ligi. Zdaj ima na računu 14 golov in 16 podaj, s 23 točkami mu sledijo Alex Ovečkin, Rick Nash in Patrick Marleau.

Los Angeles je prekinil niz dveh porazov, prvak izpred petih let Carolina, za katero je Tuomo Ruutu dosegel oba gola, pa na zmago čaka že 13 tekem. Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na soboto v Atlanti. Trenutno so s 24 točkami tretje najboljše moštvo v zahodni konferenci NHL.

Ovečkin zaradi poškodbe tudi tokrat, že četrtič zapored, ni zaigral za Washington, kljub temu pa so igralci iz prestolnice zabeležili novo zmago. Po golu Chrisa Clarka so po izvajanju kazenskih strelov ugnali Otočane iz New Yorka s 5:4 in obdržali prvo mesto na vzhodu. V rednem delu je za domače dvakrat zadel Aleksander Semin.

Nash se je na drugem mestu strelske lestvice poravnal z Ovečkinom, potem ko je pri polomu Columbusa proti Detroitu z 1:9 dosegel vsaj častni gol za domače. Za zmagovalce sta dvakrat zadela Niklas Kronwall in Justin Abdelkader.

Derbi zahoda je bil v Chicagu, kjer je vodilna ekipa centralne skupine gostila vodilno ekipo konference Colorado. Po kazenskih strelih in odločilnem golu Patricka Sharpa je zmaga s 3:2 ostala doma. Buffalo po zmagi nad Edmontonom s 3:1 spet trdno vodi v severovzhodni skupini, New Jersey pa je s 3:1 ugnal Anaheim in se na vrhu atlantske skupine izenačil s Pittsburghom.

Izidi:

Washington Capitals - NY Islanders 5:4 (po kazenskih strelih)

Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 2:5

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 1:9

Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 3:1

New Jersey Devils - Anaheim Ducks 3:1

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 3:2 (po kazenskih strelih)