NHL: Kopitar ukrotil morske pse

Hokejisti Los Angelesa so proti San Joseju zapravili vodstvo s 4:0, nato pa vendarle prišli do prve zmage v sezoni (6:4). Med junaki tekme v Staples Centru je bil Anže Kopitar z golom in dvema podajama.

Objavljeno
07. oktober 2009 10.31
P. Z.
P. Z.
Los Angeles - Los Angeles je izgubil uvodno tekmo sezone. S 6:3 ga je ugnal Phoenix. Proti San Joseju so »Kralji« zaigrali precej bolje in z golom Anžeta Kopitarja sredi druge tretjine vodili že s 4:0. Toda »Morski psi« so še pred koncem druge tretjine dvakrat zadeli, že na začetku tretje pa dosegli gol priključka. Za izenačenje je dobrih pet minut pred koncem poskrbela velika okrepitev San Joseja Dany Heatley.

Zatem pa se je Los Angelesu v Staples Centru nasmehnila sreča. Teddy Purcell je le 26 sekund kasneje z neverjetnim strelom zadel izza gola, plošček se je od drsalke vratarja Thomasa Greissa odbil v mrežo. Greiss je pred tem v vratih zamenjal nerazpoloženega Jevgenija Nabokova.

 Jonathan Quick je ubranil 25 strelov za LA.

»Kralji« bodo v noči na petek gostili Minnesoto, nato pa se podali na turnejo s šestimi gostovanji. Kopitar je na začetku sezone v odlični formi. Na dveh tekmah je zbral že pet točk (2 gola, 3 podaje) in je na sedmem mestu v ligi. Vsa šesterica pred njim je odigrala že tri tekme.


Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 1:2

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 6:5 (podaljšek)

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 2:1 (kazenski streli)

Minnesota Wild - Anaheim Ducks 4:3 (podaljšek)

Calgary Flames - Montreal Canadiens 4:3

Edmonton Oilers - Dallas Stars 5:4 (kazenski streli)

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 6:4