NHL: Kopitar zadel, LA zmagal

Hokejisti Los Angeles Kings so prekinili niz treh porazov in v gosteh premagali tekmece iz pacifiške divizije Dallas Stars s 4:1. Anže Kopitar se je znova vpisal med strelce in je s 13 točkami (5 golov, 8 podaj) z devetih tekem pri vrhu strelcev v NHL.

Objavljeno
20. oktober 2009 12.22
P. Z./STA
P. Z./STA
Dallas - Anže Kopitar nadaljuje s sijajno sezono v NHL. Po treh zaporednih porazih so njegovi Kralji v gosteh gladko premagali Dallas s 4:1.  V statistiko tekme se je kot strelec zadetka vpisal tudi 22-letni Hrušičan, ki je tako vknjižil svoj že peti zadetek ter 13 točko, s čimer se uvršča pod sam vrh med igralci.

Vroča naveza Kopitar-Smyth-Williams

Hokejisti Los Angeles Kings se lahko pohvalijo s polovičnim izkupičkom iz serije šestih gostovanj, ko se vračajo domov s tremi zmagami in tremi porazi. Po neuspešnih gostovanjih pri New York Rangers, Detroit Red Wings in Columbus Blue Jackets je Los Angeles grenki niz porazov prekinil v Teksasu na tekmi proti tekmecem iz pacifiške skupine. V vrsti Kraljev se je znova izkazala sijajna naveza Smyth - Williams - Kopitar.

Po začetku brez zadetkov je vodstvo domačim v 18. minuti zagotovil Jamie Benn (1:0), a je že v šesti minuti druge tretjine prebil led Ryan Smyth, ki je na najboljši možni način izkoristil premoč moža več in se kot prvi vpisal med strelce Kraljev za izenačenje (1:1) in dosegel svoj šesti gol v sezoni. Smyth se je spet izkazal v 14. minuti, ko je asistiral pri zadetku Justina Williamsa za vodstvo Kraljev 2:1, in nato le nekaj več kot dve minuti kasneje, ko je skupaj z Williamsom sodeloval pri zadetku Kopitarja.

Quick je bil hiter v vratih

Manj kot dve minuti pred koncem dvoboja je Wayne Simmonds zadel v prazen gol za končno vodstvo 4:1. Zahvala za odlično predstavo Kraljev gre tudi čuvaju mreže Jonathanu Quicku, ki je ubranil 29 strelov, "shutout" pa mu je v American Airlines Centru vzel novinec Benn v prvi tretjini.

Zmaga je edino pravo zdravilo, ki so ga Kralji potrebovali v tem trenutku, potem ko so hokejisti v minulem tednu tožili za simptomi podobnimi gripi. "Potovanja so nas precej zdelala, kar se je videlo v prvih desetih minutah tekme, a smo potem že v drugi tretjini pokazali iz kakšnega testa smo narejeni," je navdušeno razlagal glavni strateg Los Angelesa Terry Murray. V drugi tretjini so Kralji povsem prekašali Zvezde, kar kaže tudi statistika sproženih strelov na gol (18:4).

V četrtek še enkrat z Dallasom

"Najprej se je zdelo, da bomo na gostovanjih zabeležili boljši izkupiček, vendar se je nato vse postavilo na glavo. Zato smo za povrnitev samozavesti pravzaprav morali zmagati," je povedal Smyth, junak dvoboja v Dallasu. Los Angeles je na začetku poti premagal St. Louis Blues in New York Islanders. LA bo v noči na petek še enkrat igral z Dallasom, takrat v svojem Staples Centru.

Kopitar samo za Ovečkinom in Thorntonom

Kralji so na devetih tekmah zbrali pet zmag in štiri poraze in le za točko zaostajajo za vodilnim v pacifiški diviziji San Josejem. Kopitar in njegov soigralec Smyth si delita tretje mesto med strelci, pred njima sta samo Alex Ovečkin iz Washingtona (8 tekem, 16 točk) in Joe Thornton iz San Joseja (9 tekem, 14 točk).

Habibuljin zaostavil Vancouver

V noči na torek so se na led podali tudi hokejisti San Jose Sharks, ki so v gosteh deklasirali New York Rangers s 7:3. Rangerji so bili neporaženi zadnjih sedem tekem. V Edmontonu v kanadski provinci Alberta pa je zmaga šla v roke domačih Oilersov, ki so v derbiju severozahodne skupine premagali Vancouver Canucks z 2:1. S sijajno statistiko 39 obramb se lahko pohvali čuvaj mreže Nikolaj Habibuljin.

Izidi:

New York Rangers - San Jose Sharks 3:7

Dallas Stars - Los Angeles Kings 1:4

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2:1