NHL: Naftarji zamrznili plaz

V NHL so hokejisti Colorado Avalanche prvič v sezoni izgubili na domačem ledu, saj so Edmonton Oilers slavili zmago s 5:3. Kazenski streli so odločili o zmagovalcu v Atlanti, kjer so domači Thrashersi s 3:2 porazili St. Louis Blues.

Objavljeno
09. november 2009 11.59
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana -V Denverju sta Ryan Potulny in Dustin Penner zadela za Oilerse, ko so hokejisti Edmontona imeli na ledu številčno premoč. Na seznam strelcev so se vpisali še Andrew Cogliano, Mike Comrie in Tom Gilbert. Svoje je več kot izvrstno opravil ruski čuvaj mreže Naftarjev Nikolaj Habibulin, ki je od 37 poskusov Colorada ubranil 34 strelov. Rusa je uspelo premagati Mareku Svatošu, T.J.-ju Hensicku in Davidu Jonesu.

Colorado je sicer po številu točk (26) na vrhu zahodnega dela konference izenačen z moštvom San Jose Sharks. Hokejisti Los Angeles Kings zasedajo četrto mesto na Zahodu. Za Kralje igra Anže Kopitar, edini Slovenec v ligi NHL, sicer trenutno na vrhu lestvice najkoristnejših igralcev. Kopitar in Kralji se bodo na led odpravili danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali v Chicagu, kar bo sicer prva tekma teh dveh moštev v novi sezoni. Kopitar je od začetka sezone na 17 tekmah zbral 27 točk (13 golov, 14 podaj).

Potem ko so hokejisti St. Louis Blues vodili z 2:0 sta v Atlanti sedem minut pred koncem rednega dela tekme "eksplodirala" obrambna igralca Tobias Enström in Ron Hainsey, ki sta zadela v razmaku treh minut in pol ter izsilila podaljšek za domače moštvo Thrashers. Oba zadetka Atlante je "orkestriral" Marty Reasoner. Rich Peverley in Slava Kozlov sta bila najbolj zbrana pri izvajanju kazenskih strelov in Thrashers so prekinili grenki niz štirih porazov. Hokejisti Blues so drugo tekmo zapored iztržili točko, a slasti zmage niso izkusili v zadnjih petih.

Izida:
Atlanta Thrashers - St. Louis Blues          3:2  (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 3:5