NHL: Najstnik izgnal vrage iz soseščine

Novinec v branilskih vrstah New York Rangers Michael Del Zotto preživlja zvezdniške trenutke v NHL. Na sosedskem derbiju proti New Jersey Devils se je 19-letnik že drugič zapored vpisal med strelce za zmago svojega moštva.

Objavljeno
06. oktober 2009 10.24
P. Z.
P. Z.
New York - Michael Del Zotto, Aleš Kotalik in Matt Gilroy so v New Jerseyju uprizorili preobrat, potem ko so gostitelji vodili z goloma Roba Nidermayerja, njegovim prvim v dresu New Jerseyja, in Travisa Zajaca.

Po uvodnem porazu v Pittsburgu so Rangersi dosegli drugo zmago zapored, še drugič pa je v polno zadel mladi Del Zotto. Henrik Lundqvist je zbral 25 obramb. New Jersey z novim starim trenerjem Jacquesom Lemairom ostaja še brez zmage v novi sezoni.

Canucks s slepimi naboji

V Vancouvru so v razmaku slabih štirih minut druge tretjine zadeli Kristian Huselius, Rostislav Klesla in Nikita Filatov in omogočili zmago Columbusa v Vancouvru. Preostala dva gola za Modre suknjiče sta dosegla Antoine Vermette in Fjodor Tjutin, Rick Nash pa je zbral tri podaje. Steve Mason je ubranil 40 strelov. Columbus je prvič v svoji zgodovini sezono začel z dvema zmagama.

Na drugi strani je Vancouver, ki sicer sodi v širši krog favoritov, izgubil prve tri tekme, kar se mu je zgodilo prvič po letu 2001, pa četudi je v povprečju proti golu tekmecev sprožil kar 40 strelov.

New Jersey Devils - New York Rangers 2:3

Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 3:5