NHL: prva zmaga Otočanov, učinkovit začetek Buffala

V hokejski ligi NHL so o zmagovalcu dvakrat odločili kazenski streli. Otočani iz New Yorka so bili s 4:3 boljši od Caroline, Minnesota pa s 3:2 od Colorada. Najbolj prepričljiv je bil Buffalo, ki je v gosteh s 5:2 odpravil Florido.

Objavljeno
22. oktober 2009 12.18
New Jersey je šele po kazenskih strelih strl odpor Buffala z 2:1
Ma.B./STA
Ma.B./STA
New York - Hokejisti newyorških Otočanov so v sedmi tekmi dosegli šele prvo zmago v novi sezoni. Za 4:3 proti Carolini ima največ zaslug John Tavares, strelec odločilnega gola pri izvajanju kazenskih strelov. Že v rednem delu so bili bližje uspehu domači, toda Carolina je zaostanek z 1:3 izničila v zadnji tretjini z zadetkoma Erika Staala in Jussija Jokinena.

Tudi tekmo v Minnesoti so odločali kazenski streli, junak večera pa je bil Mikko Koivu. Najprej je pet minut pred koncem obračuna s Coloradom poskrbel za izenačenje, nato pa je bil edini uspešen pri izvajanju kazenskih strelov in obe točki sta ostali doma. Vratar Minnesote Niklas Backstrom je zbral 33 obramb, ubranil pa je tudi vse tri poskuse tekmecev pri kazenskih strelih.

Buffalo je vse delo na tekmi s Florido opravil v prvih devetih minutah. Najprej so vrata domačih v prvih petih minutah zadeli Mike Grier, Jason Pominville in Matt Ellis, Tyler Myers pa je v deseti minuti poskrbel za 4:0. Domači Panterji so se trudili, toda razpoloženi vratar tekmecev Ryan Miller je z 41 obrambami preprečil možnosti za preobrat.

Chicago je imel niti igre na tekmi z Vancouvrom v rokah do 53. minute. Takrat je najprej izenačil Michael Grabner, zmago pa je gostom prinesel Mikael Samuelsson v 56. minuti.

Dallas, ki je igral brez treh poškodovanih nosilcev igre, je v gosteh premagal Anaheim. Trevor Daley je dosegel prvi gol v sezoni, Marty Turco pa je brez težav opravil svoje delo v vratih in ustavil 24 poskusov domačih.