NHL: Spezza mož odločitve v Ottawi

V NHL so bili strelsko najbolj razpoloženi pri St. Louisu, ki je Vancouver ugnal s 6:1. Gladko je zmagal tudi Boston, prvake iz Pittsburgha je premagal s 3:0. Jason Spezza je s kazenskim strelom odločil kanadski derbi med Ottawo in Edmontonom.

Objavljeno
11. november 2009 11.24
P. Z./STA
P. Z./STA

Ljubljana - Toronto je na domačem ledu izgubil z Minnesoto z 2:5, Ottawa je po kazenskih strelih premagala Edmonton s 4:3,
Montreal pa je tesno, z 0:1, izgubil s Calgaryjem; San Jose je Nashville odpravil s 4:3.

Polovico golov za St. Louis je dosegel David Perron, od tega dva v razmaku minute in 54 sekund. St. Louis je že v prvi tretjini dosegel štiri gole, ob trikratnem strelcu Perronu pa se je izkazal še Brad Boyes z golom in tremi podajami.

Zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby je strelski mrk podaljšal že na peto tekmo: ne on ne njegovi soigralci niso znali ugnati vratarja Bostona Tima Thomasa, ki je s 27 obrambami drugič v sezoni ostal nepremagan. Mark Recchi je bil podajalec pri enem zadetku Bostona, kar je bila že njegova 900. podaja v karieri.

Za Ottawo je zmagoviti kazenski strel zadel Jason Spezza. Ottawa je v kanadskem obračunu z Edmontonom v rednem delu dvakrat zaostajala, na koncu pa zmagala s 4:3. Minnesota je tudi po zaslugi 37 obramb Niklasa Bäckströma premagala Toronto s 5:2, kar je bil za ameriško moštvo prvi uspeh v gosteh pri tej ekipi, odkar se je leta 2001 pridružilo ligi NHL.

V Montrealu je z nogometnim izidom 1:0 slavilo moštvo Calgaryja. Vratar slednjega Miikka Kiprusoff je prvič v tej sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Jarome Iginla pa je bil strelec edinega zadetka na tekmi. V San Joseju je domače moštvo z zadetkom Dana Boyla v zadnjim minuti premagalo Nashville.

Izidi:

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 3:0
Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 2:5
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 4:3 (kazenski streli)
Montreal Canadies - Calgary Flames 0:1
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 6:1
San Jose Sharks - Nashville Predators 4:3