NHL: V znamenju čuvajev mreže

Vratar San Joseja Jevgenij Nabokov je v NHL ubranil tri kazenske strele hokejistov iz Columbusa za zmago s 3:2. Washington je brez poškodovanega najboljšega moža Alexa Ovečkina vpisal poraz z 2:3 v gosteh pri New Jersey Devils.

Objavljeno
05. november 2009 10.58
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Slovenski zvezdnik Anže Kopitar z Los Angelesom ni igral, je pa s 24 točkami (11 golov, 13 podaj) še vedno na vrhu lestvice najkoristnejših igralcev. LA bo danes ponoči gostil prvake iz Pittsburgha.

Hokejista Buffala so s 3:0 premagali New York Islanders, domače zmage so se veselili tudi hokejisti Floride, ki so bili premočni za Carolino s 3:0. Zato pa so hokejisti Dallasa morali v podaljšku priznati premoč Calgaryju (2:3), že po 1:25 minute je zadel Jarome Iginla.

Hokejisti Colorada so doma v Denverju povsem nadigrali Phoenix (4:1). V majici Colorada se je izkazal Čeh Milan Hejduk z dvema goloma in podajo, zadel je tudi Slovak Marek Svatoš, David Jones pa je plošček poslal v prazno mrežo. Slovaški vratar Peter Budaj, ki je zbolel za simptomi nove gripe, je v svojem prvem nastopu v sezoni ustavil 28 strelov. Paul Štastny, Kanadčan s slovaškimi koreninami, je zablestel s tremi podajami.

Dvoboji so bili v znamenju vratarjev. Češki čuvaj mreže Floride Tomaš Vokoun je z 31 obrambami vpisal svoj že drugi zaporedni "shutout" v sezoni. Tudi v Buffalu Ryan Miller ni klonil proti napadom gostov z Long Islanda. S 24 obrambami je prav tako drugič v sezoni ostal nepremagan pred vrati, skupno je vpisal že 14 "shutoutov".

Izidi:

Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks       2:3 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - New York Islanders 3:0
New Jersey Devils - Washington Capitals 3:2
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:0
Dallas Stars - Calgary Flames 2:3 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes 4:1