Nicole Hosp bo začela nedeljski slalom

Avstrijka Nicole Hosp, ki je zmagala na današnjem veleslalomu svetovnega pokala alpskih smučark za 43. Zlato lisico v Kranjski Gori, bo nedeljski slalom začela s startno številko ena.

Objavljeno
06. januar 2007 20.35
Nicole Hosp bo začela nedeljski slalom
Kranjska Gora - Avstrijka Nicole Hosp, ki je zmagala na današnjem veleslalomu svetovnega pokala alpskih smučark za 43. Zlato lisico v Kranjski Gori, bo nedeljski slalom začela s startno številko ena. Prva vožnja se bo začela ob 9.30, druga pa ob 12.30. Nastopile bodo štiri Slovenke: Tina Maze (32), Ana Kobal (37), Mateja Robnik (48) in Ana Drev (57).

"Pohvale organizatorjem, ki so kljub velikemu pomanjkanju snega, ta sicer pesti večino evropskih zimskih središč, izjemno dobro pripravili veleslalomsko progo na Vitrancu. Praktično vse tekmovalke so imele enake pogoje za nastop in prepričan sem, da bo podobno tudi na slalomu," je dejal vodja ženskega dela svetovnega pokala Atle Skaardal iz Norveške.

Hrvatica Ana Jelušič, ki je bila sredi tedna druga na slalomu na domačem Sljemenu, zaradi povišane temperature po navedbah vodje reprezentance Vedrana Pavleka ni nastopila v veleslalomu. "Bomo pa storili vse, da bi bila povsem nared za slalomsko tekmo, na kateri bo imela številko šest," je dejal Pavlek. Druga bo nastopila Švedinja Anja Paerson, ki je trikrat zapored zmagala v seštevku za Zlato lisico (2003, 2004, 2005), tretja pa Avstrijka Kathrin Zettel, druga v slalomskem seštevku pokala.

Vodilna v skupnem seštevku pokala Avstrijka Marlies Schild, ki je lani zmagala na 42. Zlati lisici na edini tekmi na mariborskem Pohorju (slalom) in je v tej sezoni slavila na štirih od petih slalomov, bo imela številko štiri. Finka Tanja Poutiainen, ki je bila na veleslalomu druga, bo imela številko pet, kot sedma pa se bo s starta pognala Švedinja Therese Borssen, ki je Schildovi edina v tej sezoni odvzela slalomsko zmago (Semmering).