Noč podaljškov in kazenskih strelov

Hokejisti so v severnoameriški ligi NHL po skoraj tednu dni premora, v katerem so ljubitelji najhitrejše moštvene igre na svoj račun prišli na tekmah zvezd, ponoči odigrali 11 srečanj.

Objavljeno
27. januar 2007 10.50
Anže Kopitar
Vancouver - Hokejisti so v severnoameriški ligi NHL po skoraj tednu dni premora, v katerem so ljubitelji najhitrejše moštvene igre na svoj račun prišli v Dallasu na tekmah zvezd, v noči na soboto odigrali 11 srečanj. Kraljem iz Los Angelesa je premor dobro del, saj so po podaljšku premagali Vancouver s 3:2 in končali niz sedmih porazov. Anže Kopitar je v statistiko vpisal dve podaji, tudi tisto v drugi minuti podaljška, ko je za zmago zadel Aleksander Frolov.

Še dve tekmi je odločil podaljšek, Atlanta je s 5:4 premagala newyorške Otočane, St. Louis pa je bil z 2:1 boljši od Detroita, na treh srečanjih pa so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Minnesota je z 2:1 ugnala Calgary, Pittsburgh je bil s 4:3 boljši od Dallasa, Phoenix pa s 5:4 od Colorada. Na preostalih srečanjih je Carolina visoko s 6:2 ugnala Washington, Tampa je z 0:2 klonila proti New Jerseyju, Nashville je bil s 3:1 boljši od Chicaga, San Jose je s 5:1 premagal Edmonton, Columbus pa je s 3:2 ugnal Buffalo.

Kralji so se po sedmih zaporednih porazih končno veselili 17. zmage v sezoni. Tekma je bila pomembna tudi za trenerja Kraljev Marca Crawforda, ki je v Los Angeles prišel prav iz Vancouvra, kjer so ga lani po osmih sezonah odpustili. Crawford je bil po selitvi prvič spet v nekdaj domači dvorani in njegovi varovanci so mu pripravili lepo darilo, zmago nad sedmouvrščenim moštvom zahodne konference, kjer je Los Angeles povsem na dnu.

"Ne želim delati prevelikega pompa, vendar mi ta zmaga veliko pomeni. Vidiš veliko znanih obrazov in prijateljev, ki pa so zdaj naši nasprotniki. Vancouver je letos v dobri formi, mi pa bomo morali še ogromno narediti. Tako da je ta zmaga še toliko slajša," je bil po tekmi zgovoren Crawford.
Za zmago je poleg povratnika na ledene ploskve Seana Burka, ki je zaustavil 37 strelov, najbolj zaslužen Aleksander Frolov, ki je dosegel dva zadetka, kanadski in ameriški mediji pa niso pozabili omeniti Anžeta Kopitarja, ki je prispeval dve podaji.

"Danes sem se počutil odlično, kar je dober znak. V zadnjem času sem veliko treniral, veliko drsal in nabiral kondicijo, tako da sem dobro pripravljen," je dejal Burke, ki bo v ponedeljek praznoval 40. rojstni dan, na led pa se je vrnil po dveh mesecih, ki jih je preživel na treningih v nižji ligi AHL.
Vodilno moštvo lige Nashville je s čvrsto moštveno igro osvojilo tretjo zaporedno zmago, medtem ko njegov nasprotnik Chicago ne najde prave forme in je izgubil že desetič zapored. V zahodni konferenci ima tako Chicago na predzadnjem mestu le še točko prednosti pred Los Angelesom.

Buffalo, ki je na prvem mestu vzhodne konference in za vodilnim moštvom lige zaostaja le tri točke, je še po drugi tretjini vodil z 2:1, na koncu pa izgubil z 2:3. Trener Columbusa Ken Hitchcock je namreč v odmoru med drugo in tretjo tretjino svojim varovancev povedal nekaj krepkih, kar pa se je očitno obrestovalo, saj so z goloma v vsega štirih minutah rezultat obrnili v svojo korist.