1. SNL: Gorica iz Radomelj odnesla vse tri točke

Nogometaši Gorice so na gostovanju premagali Radomlje z 2:1 in naredili nov korak k tretjemu mestu v 1. SNL.

Objavljeno
21. april 2017 23.56
tre*nogomet
N. Gr.
N. Gr.

Radomlje - Nogometaši Gorice v spomladanskem delu prvenstva igrajo izjemno, tudi tokrat so osvojili vse tri točke. A je poln izkupiček prišel precej težje od pričakovanj, Radomlje so namreč nadaljevale serijo dobrih predstav in se tudi tokrat enakovredno kosale z Gorico.

Domačini so povedli v prvem polčasu preko Kristjana Šipka, Gorica pa je potek tekme spreobrnila v drugem polčasu, ko je najprej za izenačenje zadel Miha Gregorič, za zmago pa prvi strelec vrtnic Miran Burgić v 67. minuti. Do konca tekme so Radomlje napadale, a izenačujočega gola pred svojimi gledalci vendarle niso dosegle.

Že nekaj časa je jasno, da se Radomlje v prihodnji sezoni spet selijo v drugoligaško konkurenco, a če bi celotno sezono odigrali tako kompaktno, kot zadnje tri prvenstvene tekme (remija z Domžalami in Olimpijo in tesen poraz z Gorico), bi bil odgovor na vprašanje o potniku v drugo ligo precej bolj nejasen.

V naslednjem krogu bodo Radomljani gostovali pri Aluminiju, Gorica pa bo gostila Krško.

1. SNL, 30. KOLO

Radomlje - Gorica 1:2 (1:0)

Stadion v športnem parku Domžale, gledalcev 300, sodniki: Kajtazovič, Žunič (oba Kranj), Šumer (Maribor).
Strelci: 1:0 Šipek (23.), 1:1 Gregorič (58.), 1:2 Burgič (67.).
Radomlje: Ivačič, Primc (od 82. Vasilj), Jazbec, Karamatić, Jakovljević (od 77. Nunić), Balić, Kovjenić, Cerar, Jugovar, Šipek, Gajić (od 64. Janković).
Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Osuji (od 90. Marinič), Humar, Kapić, Žigon (Od 86. Kavčič), Filipović (od 81. Nagode), Burgić.
Rumeni kartoni: Cerar; Boben, Jogan, Filipović, Nagode, Gregorič.
Rdeči kartoni: /