1. SNL: Krka in Rudar brez zmagovalca in brez golov

Velenjčani bi se lahko z zmago na vrhu ligaške lestvice pridružili Mariboru in Zavrču, a jim je načrte prekrižala Krka.

Objavljeno
02. oktober 2013 20.20
Šport - nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Velenje - Nogometaši Rudarja so zamudili lepo priložnost, da bi se po 12. kolu na vrhu prvoligaške razpredelnice izenačili z Mariborom, ki je resda odigral tekmo manj, in Zavrčem. Za to bi morali v današnjem zaostalem dvoboju osmega kola na kolena spraviti Krko, kar pa se jim ni posrečilo. Moštvi sta si točki razdelili, gledalci na novomeškem štadionu Portoval, kakih 300 se jih je zbralo, pa niso videli gola.

Obe ekipi sta šli v obračun z lepima rezultatskima popotnicama, saj je Krka v zadnjih dveh kolih snela skalp Gorici in Olimpiji, Rudar pa je odščipnil točko Mariboru in odpravil Celje. Tekmeca sta tako nadaljevala niz neporaženosti.
V prvem polčasu so bili podjetnejši gostje iz Velenja, vendar pa niso prišli do konkretnejšega strela. Rudar je še bolj pritisnil takoj po odmoru, Matko Obradović pa je lepo zaustavil poskusa Uroša Rošerja z 20 metrov in Elvisa Bratanovića, ki se je sam znašel pred njim.

Domači pa so najnevarneje zagrozili v 66. minuti, ko je Anže Košnik po podaji s kota poskusil s strelom s škarjicami, a je namesto mreže zatresel prečko. V nadaljevanju so vnovič pritisnili Velenjčani, a so bili njihovi poskusi spet premalo natančni. Obe moštvi bosta morali v prihodnjem kolu na gostovanji - Krka v soboto k Domžalam, Rudar pa dan pozneje k Triglavu.

KRKA : RUDAR 0:0

Novo mesto, štadion Portoval, gledalcev 300, sodnik Mertik (Odranci).

Krka: Obradović, Marošević, Košnik, Mojstrović, Ihbeisheh, Novosel (od 65. Dežmar), Mbognou, Cvijanović, Medved (od 55. Volarič), Ivanković, Ranić (od 82. Lekić).

Rudar: Rozman, Rošer, Firer (od 86. Omerović), Krefl (od 74. Podlogar), Rotman, Kašnik, Bratanović, Klinar, Radujko, Knezović, Eterović.