1. SNL: Maribor ob točko, poraz Olimpije odpihnil Konjevića

Po vnovičnem porazu nogometašev Olimpije odstopil direktor ljubljanskega kluba Sanel Konjević.

Objavljeno
01. september 2013 01.38
bsa SANEL KONJEVIC
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - V sedmem kolu slovenskega prvoligaškega tekmovanja so državni prvaki, nogometaši Maribora, ostali brez prve točke. Odščipnila jim jo je narodnostno pisana zasedba Gorice, ki se je iz Ljudskega vrta vrnila z izidom 1:1, odločilni gol je v 81. minuti prispeval Italijan Gianluca Lapadula. Primorci (no ja, zasedbo povečini sestavljajo igralci z one strani zahodne meje, posojeni od italijanskega prvoligaša Parme) so resda v Maribor prišli ostro nabrušeni, vendar so imeli favorizirani gostitelji domala celo tekmo vse pod nadzorom, sploh po golu Brazilca Marcosa Tavaresa v 27. minuti. Gostje s severne Primorske so v drugem polčasu resneje pritisnili, kar se jim je obrestovalo z osvojeno veliko točko.

Niso pa bili vijoličasti edini, ki so se danes spotaknili. Še hujši spodrsljaj si je privoščila Olimpija, ki ni imela možnosti v dvoboju z Domžalami z novim trenerjem Luko Elsnerjem. Prazne stožiške tribune so obnemele že v uvodni minuti, ko je Slobodan Vuk z lobom ukanil Elvisa Džafića, drugi gol si je Olimpija zabila kar sama (točneje Enis Đurković), tik pred odhodom na odmor pa je končni izid postavil Joshua Parker. Po tekmi je bilo vroče v Olimpijinih klubskih prostorih, zavoljo poraza je s položaja direktorja že odstopil Sanel Konjević, ki je to funkcijo opravljal dve leti in pol.

»Nekdo mora prevzeti odgovornost za slabo formo članskega moštva v tej sezoni. Nekaj je treba spremeniti, najslabša možna poteza v tem trenutku pa bi bila odhod trenerja Andreja Razdrha. Olimpiji želim vse najboljše tudi v prihodnje, sem ji pa še naprej na voljo, če me bo v kakršni koli obliki potrebovala,« je razloge za odstop pojasnil Konjević.

Triglav je bil na gostovanju v Celju na pragu druge točke v sezoni, a je njihove upe z golom v zadnji minuti razblinil Andraž Žurej, ki je unovčil lepo podajo Tadeja Žagarja Kneza. Dvoboj v dosedanjem delu sezone glavnih izzivalcev vodilnega Maribora, Luke Koper in Zavrča, se je končal brez zmagovalca, za moštvo z Obale je v 25. minuti zadel Miroslav Čovilo, ki je izkoristil podajo s kota Ivice Guberaca, v 62. minuti pa je za izenačenje poskrbel Miha Kokol. Obračun Krke in Rudarja bo 2. oktobra.

IZIDI 8. KOLA 1. SNL

Olimpija : Domžale 0:3 (0:3; S. Vuk 1., Đurković avt. 22., Parker 45.)
Maribor : Gorica 1:1 (1:0; Tavers 27.; Lapadula 81.)
Luka Koper : Zavrč 1:1 (1:0; Čovilo 25.; Kokol 62.)
Celje : Triglav 1:0 (0:0; Žurej 90.)
Krka - Rudar (2. oktober)

Vrstni red: Maribor (-1) 19, Luka Koper 14, Zavrč 13, Rudar (-1) 13, Gorica 12, Olimpija (-1) 10, Domžale 9, Celje 8, Krka (-1) 4, Triglav 1.