1. SNL: mariborska mreža se je trikrat zatresla že v prvem polčasu

Nogometaši Aluminija so v boju za obstanek med elito sladek skalp sneli državnim prvakom iz Maribora (3:1).

Objavljeno
14. maj 2017 21.02
pigac Nogomet
J. P.
J. P.

Kidričevo - V četrtek je minilo natanko leto dni, odkar so nogometaši Maribora v dvoboju katerega koli tekmovanja prejeli tri zadetke v enem polčasu. Zgodilo se je v drugem delu domačega prvoligaškega dvoboja z Rudarjem, ki se je po zasuku veselil zmage s 3:2. Danes se je »vijolična« mreža vnovič zatresla trikrat v enem polčasu, že do glavnega odmora so jo namreč v obračunu 33. kola državnega prvenstva do vrha napolnili nogometaši Aluminija, ki so se naposled veselili sladke zmage s 3:1 nad zasedbo, ki je šampionsko lovoriko že predčasno vrnila v Ljudski vrt.

Kidričani so v prvem polčasu trikrat sprožili v okvir vrat Matka Obradovića - in trikrat zadeli! V 28. minuti je bil uspešen 29-letni hrvaški zvezni igralec Vedran Mesec, ki se je med strelce še drugič vpisal 14 minut pozneje (pred tem ni še nikdar zadel, odkar je sredi februarja postal član Aluminija), tik pred odhodom na odmor je domače vodstvo še oplemenitil Blaž Kramer, ki je v zadnjih treh dvobojih trikrat zatresel mrežo. Častni zadetek za goste, ki takšne zaušnice niso pričakovali, je v 87. minuti po prostem strelu prispeval 21-letni Dino Hotić.

To je bil edini današnji dvoboj 33. kola. Zdesetkanim Mariborčanom (brez Luke Zahovića, Dareta Vršiča, Mitje Vilerja, Marwana Kabhe in Denisa Šmeja), ki niso zmagali že tretjič zapovrstjo, poraz - prvi v pomladnem delu sezone po šestih zmagah in petih neodločenih izidih - ne spreminja ničesar, za Aluminij (v 66. minuti je Žiga Škoflek zatresel še okvir vrat) pa je zmaga vredno dvojno, saj je z njo na osmem mestu v boju za obstanek obdržal točko prednosti pred Krškim, ki je včeraj prav tako vpisalo sladko zmago na gostovanju v Celju (2:1).

Aluminij : Maribor 3:1 (3:0)

Športni park, gledalcev 600, sodnik Sagrković (Vrhnika).

Strelci: 1:0 - Mesec (18.), 2:0 - Mesec (42.), 3:0 - Kramer (44.), 3:1 - Hotić (87.).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Muminović, Vrbanec, Mesec (od 60. Bizjak), Kramer (od 90. Rebernik), Škoflek, Tahiraj (od 89. Petrović).

Maribor: Obradović, Karničnik (od 69. Mertelj), Rajčević, Šuler, Hotić, Vrhovec, Bohar (od 46. Uskoković), Ahmedi, Tavares (od 46. Pihler), Novaković, Bajde.

Rumena kartona: Vrbanec; Hotić.