1. SNL: Mura po porazu v Velenju znova padla na dno

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 10. kolu 1. SNL z 2:1 premagali Muro, tekma med Luko Koprom in Aluminijem brez golov.

Objavljeno
22. september 2012 22.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Velenje - V obračun zadnjeuvrščenih na lestvici 1. SNL je Rudar z 2:1 (0:1) premagal Muro. Velenjčani so tako vpisali prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Aleša Čeha in šele drugo v sezoni.

Tudi tokrat so bili po prvem polčasu blizu novemu neuspehu, Mura je namreč že v osmi minuti povedla z golom Fabijana Cipota. Domači nogometaši pa dolgo časa niso znali priti do nevarnejšega poskusa, šele v 38. minuti je Elvis Bratanović sprožil s 25 metrov, veselje pa mu je preprečila prečka. Tik pred koncem polčasa pa so gosti ostali brez Jureta Travnerja, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumen karton in moral z igrišča.

Rdeči karton je v drugem polčasu opogumil gostitelje. Velenjčani so izenačili v 58. minuti. V kazenskem prostoru so domači prišli do nekaj priložnosti, zatresli tudi prečko, Bratanović pa je na koncu vendarle spravil žogo za Drakovićev hrbet. Murin čuvaj mreže je znova klonil v 69. minuti. Znova ga je premagal Bratanović, ki je v kazenskem prostoru unovčil podajo Aleša Jeseničnika.

V Kopru brez golov

Koprski nogometaši so v dvoboju z novincem v ligi pričakovali kaj več kot le točko. Čeprav so bili večji del boljši tekmec, pa jim ob zaključku akcij ni šlo najbolje, tako da so še tretjič v sezoni delili točke s tekmecem.

V prvem polčasu so bili več pri žogi domači nogometaši, najbližje zadetku je bil Popović, ki je v 34. minuti po napaki gostujoče obrambe iz bližine zatresel okvir Aluminijevih vrat. Gosti iz Kidričevega niso sprožili praktično niti enega (nevarnega) strela.

V uvodu drugega polčasa so tudi gosti, nevarni predvsem iz protinapadov, nekajkrat s streli dokončali svoje akcije, vendar sta bila zanesljiva Žiga Vraničar in Tomaž Kožar. Navijači so z žvižgi pospermili potezo trenerja Kopra Milivoja Bračuna, ki je zamenjal Brazilca Toma. Negodovanje bi bilo lahko še hujše v 77. minuti, saj je Vraničar prišel do strela iz bližine, po njegovem močnem voleju pa se je izkazal domači čuvaj mreže Ermin Hasić.

Rudar Velenje - Mura 05 2:1 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 400, sodniki: Vinčić (Maribor), Ploj (Miklavž na Dravskem polju) in Klančnik (Prevalje).
* Strelca: 0:1 Cipot (8.), 1:1 Bratanović (58.), 2:1 Bratanović (69.).
* Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 81. Bakarič), Črnčič (od 75. Firer), Rotman (od 86. Stjepanović), Berko, Podlogar, Jahić, Bratanović, Radujko.
* Mura 05: Draković, Cipot, Bohar (od 71. Jelić), Buzeti (od 57. Maruško), Vaš, Travner, Fajić, Janža, Aborah, Matusiwa (od 46. Kramar), Eterović.
* Rumeni kartoni: Bubalović, Črnčič, Jahić, Firer; Travner, Janža, Vaš, Fajić.
* Rdeč karton: Travner (45.).

Luka Koper - Aluminij Kidričevo 0:0

* Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanovič (Celje).
* Strelci: /.
* Luka Koper: Hasić, Blažič, Guberac, Popović (od 60. Brečević), Filipović, Tom (od 73. Smrtnik), Perger, Mavrič-Rožič, Palčič, Pučko (od 46. Majcen), Čadikovski.
* Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež (od 46. Jeleč), Vraničar, Drevenšek (od 78. Kmetec), Medved, Kožar, Kašnik, Sulejmanovič, Bešić (od 57. Spahić).
* Rumeni kartoni: Čadikovski, Mavrič-Rožič; Kašnik, Vraničar.
* Rdeč karton: /.