1. SNL: Zajc ob svojem debiju zadel dvakrat, Vanolija čaka veliko dela

Nogometaši Olimpije še naprej nizajo zmage, tokrat so v Stožicah s 3:1 ugnali Muro, Luko Koper je klonila proti Domžalam.

Objavljeno
06. oktober 2012 12.13
Posodobljeno
06. oktober 2012 18.01
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana/Koper - Novi trener prvoligaša iz Kopra Rodolfo Vanoli, ki je vodenje ekipe prevzel v četrtek, je na prvi tekmi v novi funkciji doživel poraz proti Domžalam, ki so v Bonifiki slavile z 2:1. Še naprej pa zmage niza Olimpija, ki se je tokrat pred vnovič slabo obiskanimi Stožicami znesla nad Muro (3:1). Celje in Gorica sta se razšla brez zmagovalca (0:0).

Zajc debitiral z dvema goloma

Ekipi sta tekmo začeli precej enakovredno, a v napadu so bili nevarnejši gosti. Najlepšo priložnost so zapravili v sedmi minuti, ko je Damjan Bohar v dvoboju iz oči v oči z Aleksandrom Šeligo streljal mimo vrat. V nadaljevanju je dvakrat domača vrata ogrozil še Dragan Jelić, a je prvič meril previsoko z roba kazenskega prostora, drugič pa je žogo poslal le malce mimo cilja. Domači napadalci na drugi strani niso bili posebej strelsko razpoloženi, šele v 25. minuti je Nik Omladič s 17 metrov sprožil malo mimo vrat vrat gostov.

Toda niti to ni zbudilo napadalne sle ljubljanske ekipe, muraši so bili v tem pogledu še vedno konkretnejši in za trud nagrajeni v 40. minuti, ko je Erik Janža podal iz kota, žoga se je odbila do Jelića, ki je z desetih metrov močno sprožil in matiral Šeligo. Vodstvo pa ni dolgo trajalo. Omladič je v 44. minuti izvedel prosti strel s 30 metrov nekoliko z desne strani, žoga se je odbila pred vratarjem Filipom Drakovićem in tako zmedla doslej enega najboljših igralcev Mure v sezoni, piše STA.

Gostitelji, boljši v uvodu drugega polčasa, so povedli v 52. minuti, ko je Miha Zajc, debitant v članski ekipi Olimpije, na desni strani kazenskega prostora lepo ustavil globinsko podajo, preigral svojega čuvaja in nato z diagonalnim strelom ukanil še Drakovića. Zajc je poskusil z volejem še v 56. minuti, vendar je vratar Mure žogo odbil v kot. Mladi, 18-letni Olimpijin vezist je še več pozornosti nase usmeril v 67. minuti, ko je povišal na 3:1 z lepim strelom s 17 metrov, s katerim je žogo le malce z leve strani poslal v nasprotni zgornji kot.

Le štiri minute pozneje bi zeleno-beli lahko vodili že s 4:1, a je William Franklin Vicente iz bližine žogo poslal mimo vrat. Murina ladja se je dokončno potopila v 77. minuti, ko je po besednem obračunavanju z Blažem Božičem drugi rumen karton dobil Stanley Aborah in tako moral predčasno z igrišča. V končnici tekme sta imeli ekipi še po eno lepo priložnost. Pri Muri jo je v dvoboju s Šeligo zapravil Mate Eterović v 82., pri Olimpiji pa Nikola Nikezić, ki je v 86. minuti žoga tudi ob "pomoči" Drakovića zletela malce mimo vrat.

Olimpija Ljubljana - Mura 05 3:1 (1:1)

Stadion Stožice, gledalcev 2500, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarič (Izola).

Strelci: 0:1 Jelić (40.), 1:1 Omladič (44.), 2:1 Zajc (52.), 3:1 Zajc (67.).

Olimpija: Šeliga, Zajc (od 90. Valenčič), Jović, Zarifović, Šporar (od 46. Vicente), Božič, Nikezić, Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič (od 78. Baskera), Salkić.

Mura 05: Draković, Bohar (od 57. Sreš), Kramar, Buzeti, Vaš (od 58. Matusiwa), Travner, Janža, Jelić (od 78. Horvat), Aborah, Eterović, Maruško.

Rumeni kartoni: Božič; Aborah, Sreš.

Rdeč karton: Aborah (77.).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luka Koper - Domžale 1:2 (0:1)

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Kogej (Idrija).

Strelci: 0:1 Halilović (14.), 1:1 Pučko (77.), 1:2 Husmani (89.).

Luka Koper: Hasić, Palčič, Blažič, Mavrič Rožič, Perger, Filipović, Popovič, Čovilo (od 70. Lotrič), Bubalo (od 53. Brečević), Pučko, Čadikovski (od 76. Majcen).

Domžale: Zabret, Skubic, Topić, G. Vuk (od 80. Požeg Vancaš), Knezović, Kovjenić, Pihler (od 73. Husmani), Halilović, Korun, Balkovec (od 75. Živec), Kous.

Rumena kartona: Korun, Kous.

Rdeč karton: /.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Celje - Gorica 0:0

Stadion Arena Petrol, gledalcev 600, sodniki: Vinčić (Maribor), Praprotnik (Ljubljana) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelci: /.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Bajde, Kolsi, Korošec, Gobec, Plesec (od 60. Medved), Žitko (od 70. Centrih), Tomažič-Šeruga (od 46. Ivanović).

Gorica: Simčič, Kadrija (od 83. Jakovljević), Celcer, Vetrih, Širok, K. Jogan (od 69. Pavič), Žigon, Bindzi, M. Mevlja (od 58. Praprotnik), Gregorič, Ndiaye.

Rumena kartona: K. Jogan, Žigon.

Rdeč karton: /.