1. SNL: Olimpija nadaljuje razprodajo ugleda (VIDEO)

Nogometaši Rudarja so Ljubljančanom še drugič zapovrstjo v medsebojnih dvobojih nasuli štiri zadetke.

Objavljeno
07. maj 2017 23.33
jer nogomet
J. P.
J. P.

Velenje - Včerajšnji poraz Domžal na gostovanju v Kopru (0:3) je ponudil slovenskemu nogometnemu prvaku iz minule sezone Olimpiji možnost, da se po 32. kolu spet zavihti na drugo mesto prvoligaške razpredelnice. Toda Ljubljančani, ki so lovoriko že vrnili v Ljudski vrt, so nadaljevali blede predstave iz spomladanskega dela sezone in se tudi z gostovanja v Velenju vrnili praznih rok. Rudar je bil boljši s 4:2, dišalo pa je po pravcati katastrofi »zmajev«, ki so v 47. minuti izgubljali že z 0:4.

Odločilno je bilo obdobje med 24. in 34. minuto, ko se je mreža gostov kar trikrat zatresla po zaslugi Hrvata Dominika Glavine, Kamerunca Johna Maryja in še enega Hrvata, obetavnega Marka Iharoša, ki je zadel prvič v velenjskem dresu. Takoj po prihodu z glavnega odmora je bil Rudar uspešen še četrtič, Mary pa drugič - zabil je tudi pred dvema mesecema v prejšnjem medsebojnem obračunu z Olimpijo, ki je tudi tedaj v Stožicah ostala praznih rok (2:4).

Kamerunec se je z dvema goloma na drugem mestu lestvice strelcev izenačil z Mariborčanom Luko Zahovićem, oba sta zadela po 15-krat, tik pred njima je še drugi »rudar« Glavina. Da so gostje ušli popolnemu debaklu, sta poskrbela 18-letni rezervist Issah Abass, ki je znižal v 49. minuti, in Danijel Miškić, ki je končni izid postavil v 83. minuti. Zanimivo: Olimpija je bila celo nekoliko več pri žogi (53 %) in sprožila deset strelov v okvir vrat, Rudar enega manj, a je vseeno prekinil niz treh zaporednih porazov. 

Zeleno-beli so v enajstih kolih spomladanskega dela prvenstva vpisali eno samo zmago ob štirih neodločenih izidih in kar šestih porazih ter ob razliki v golih 10:17. Skoraj polovico, kar osem, so jim jih nasuli Velenjčani, ki ostajajo na sedmem mestu razpredelnice, a tretje najučinkovitejše moštvo v sezoni s 45 doseženimi goli. Več, po 60, sta jih zmogla le prvak Maribor in drugouvrščene Domžale.

Rudar : Olimpija 4:2 (3:0)

Štadion Ob Jezeru, gledalcev 600, sodnik Vinčić (Maribor).

Strelci: 1:0 - Glavina (24.), 2:0 - Mary (25.), 3:0 - Iharoš (34.), 4:0 - Mary (47.), 4:1 - Abass (49.), 4:2 - Miškić (83.).

Rudar: Radan, Mužek, Zec (od 89. Grgić), Vručina (od 65. Trifković), Črnčič, Babić, Glavina (od 85. Dodlek), Mary, Bolha, Billong, Iharoš.

Olilmpija: Vodišek, Bajrić, Mitrović, Zarifović, Jurčević, Vukčević (od 46. Abass), Cretu (od 68. Tijanić), Miškić, Kirm, Eleke (od 68. Baskera), Benko.

Rumeni kartoni: Cretu, Eleke, Abass.