1. SNL: Mariborčani znova le s točko in brez recepta za Zavrč

V 19. kolu 1. SNL sta se Rudar in Krka razšla z izidom 1:1, Krško in Celje z 0:0. Domžale so z 2:0 ugnale Koper.

Objavljeno
28. november 2015 18.15
tlo/nogomet
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Maribor - Kar šest golov so gledalci na tekmi 19. kola 1. SNL videli na v Ljudskem vrtu, kjer je gostoval Zavrč. Z izidom 3:3 državni prvaki ne morejo biti zadovoljni, a vendarle so lahko obenem bili tudi točke tudi veseli, saj so zaostajali že z 1:3.

Zavrčani so se še enkrat izkazali kot neugoden tekmec vijoličastih, trener Ivica Solomun pa je v Mariboru še drugič v tej sezoni izvlekel točko. Gostitelji niso znali izkoristiti premoči na igrišču, vseeno pa so ostali neporaženi že na zadnjih devetih tekmah.

Domači so svojo željo po hitrem vodstvu unovčili že v 17. minuti. Akcijo je na sredini igrišča začel Sintayehu Sallalich, ki je na levi strani našel Gregorja Bajdeta. Po preigravanju na levi strani je v kazenskem prostoru podal Agimu Ibraimiju, ki je žogo natančno po tleh poslal v desni spodnji kot. Po tem golu se je igra nekoliko umirila. Zavrčani so se otresli pritiska in večkrat prišli pred vrata domačih, a napade končali brez pravega strela. So pa v 37. minuti izkoristili napako domačih na sredini igrišča. Žogo si je priboril Dejan Glavica, ki je stekel prosti vratom Jasmina Handanovića. Preigral je obrambo domačih in z leve strani poslal žogo mimo Handanovića.

Za popoln preobrat in šok v Ljudskem vrtu so haloški nogometaši poskrbeli v desetih minutah drugega polčasa. Najprej je Abel Gigli v kazenskem prostoru podrl Alberta Riero. Izkušeni Španec je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Dve minuti pozneje se je v obrambo domačih spet prikradla napaka. Handanovićevo podajo do Marka Šulerja je prestregel Francesco Tahiraj, podal je Veljku Batroviću, ki je z desne strani streljal močno in natančno ter zadel nasprotni spodnji kot.

Trener domačih Krunoslav Jurčić je v igro poslal še tretjega napadalca. Poteza se je hitro obrestovala. Marcos Tavares je z leve strani poslal visok predložek Jean-Philippe Mendy pa je bil najvišji v skoku in z glavo natančno meril v desni zgornji kot. Od takrat je igra potekala na polovici gostov in državni prvaki so hitro izenačili. V 70. minuti se je Marwan Kabha odločil za strel s 25 metrov. Meril je v desni zgornji kot, vratar Dominik Picak pa je bil nemočen. Ta je imel do konca tekme veliko dela, toda napadalci Maribora niso našli poti za četrti gol, ki bi jim prinesel pomembno zmago v lovu za vodilno Olimpijo.

Domžalčani še vedno neporaženi v gosteh

Domžalčani so se z zmago z 2:0 nad Luko Koprom na Bonifiki približali drugouvrščenemu Mariboru in ostali neporaženi na tekmah v gosteh v tej sezoni.

Za Koprčane tradicionalno neugodni gosti iz Domžal so sicer že svojem prvem resnem napadu povedli. V četrti minuti je tako za 1:0 po lepi podaji Slobodana Vuka iz bližine zadel osamljeni Rudi Požeg Vancaš. Gosti so bili kmalu spet nevarni, Koprčani, ki jim je hiter zadetek gostov gotovo pokvaril taktične načrte za to tekmo, so zelo nevarno zagrozili šele v 29. minuti, Drago Gabrić je s približno dvajsetih metrov zadel prečko. Tako so krenili po izenačenje, so bolj razpoloženi gostje zaustavili z novim zadetkom. V 39. minuti je naprej Požeg Vancaš streljal proti golu Kopra, Kahlina je bil na mestu, odbito žogo pa je Požeg Vancaš podal do Morela, ki je zadel za 2:0.

V Krškem uspavanka

Na tekmi 19. kola prve slovenske nogometne lige so izbranci trenerja Tomaža Petroviča še četrtič zapored ostali neporaženi. Tokrat tekma s Celjani ni ponudila posebej razburljivega obračuna, ekipi sta namreč posebej trd boj bili predvsem na sredini igrišča. Tako ni posebno presenečenje, da sta se ekipi še drugič zapovrstjo razšli z 0:0, tako kot na tekmi 10. kola v Celju.

Ekipi si v prve pol ure nista priigrali praktično niti ene večje priložnosti. Toda v 31. minuti so nevarno zagrozili Celjani, ko je Tadej Vidmajer prišel do žoge na desni strani, jo poslal nazaj do Enisa Đurkovića, ta pa je nato neoviran žogo poslal čez gol. Do konca polčasa so gledalci videli še nekaj polpriložnosti na obeh straneh, ne pa spremembe rezultata.

V 52. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko zaradi igranja z roko Mihovila Klapana, a sodniki se zanjo niso odločili. V nadaljevanju so gledalci spet spremljali igro brez posebnih priložnosti. Šele v 79. minuti je pri Celjanih nevarneje meril Milan Spremo, toda Marko Zalokar je bil dobro postavljen. V 88. minuti je sprožil še Marko Pajač, a bil premalo natančen, tako da je ostalo pri 0:0.

Rudar zapravil vodstvo

Velenjčani so s točko proti Krki prekinili niz treh prvenstvenih porazov, a tekmecem z Dolenjske niso pobegnili, neodločen izid namreč pomeni, da sta obe moštvi še naprej točkovno izenačeni na sedmem in osmem mestu.

Tekma uvodoma ni ponudila kakšnih večjih priložnosti, zato pa je Rudar povedel že v 16. minuti. Jamilu Collins je v kazenskem prostoru igral z roko, sledila je najstrožja kazen, ki jo je z natančnim strelom v desni zgornji kot vrat vratarja Miodraga Mitrovića unovčil Mate Eterović.

V 23. minuti so imeli domači še eno lepo priložnost, Amer Krcić je povsem neoviran s strelom z glavo le za malo zgrešil cilj. V 32. minuti pa so gosti izenačili, eden Rudarjevih nogometašev je v gneči pred svojim golom igral z roko, z bele točke pa je bil natančen Nana Welbeck Maseko.

Tik pred koncem tekme pa je vratar Mitrović dobil neposredni rdeči karton, ko je zunaj kazenskega prostora storil prekršek na Eterovićem. Ob vseh treh opravljenih menjavah je med vratnici Krke moral Alen Vućkić, ki je v izdihljajih tekme ubranil močan strel Bolhe in ohranil točko svoji ekipi.

 

1. SNL, 19. kolo:

Maribor - Zavrč 3:3 (1:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Žganec, Praprotnik in Kovačič (vsi Ljubljana).
Strelci: 1:0 Ibraimi (17.), 1:1 Glavica (37.), 1:2 Riera (53./11 m), 1:3 Batrović (55.), 2:3 Mendy (62.), 3:3 Kabha (70.).
Maribor: Handanović, Mertelj, Gigli, Šuler, Janža, Ibraimi, Sallalich (od 57. Mendy), Filipović (od 53. Kabha), Vršič, Tavares, Bajde (od 88. Bohar).
Zavrč: Picak, Novoselec, Rogač (od 81. Petrović), Antić, Glavina, Tahiraj, Cvek, Pihler, Riera, Glavica (od 74. Kokorović), Batrović (od 68. Golubar).
Rumeni kartoni: Batrović, Glavica, Cvek, Pihler.
Rdeči karton: /.

Rudar - Krka 1:1 (1:1)

Stadion Ob jezeru, gledalcev 350, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Friš (Sladki Vrh) in Šinkovec (Maribor).
Strelca: 1:0 Eterović (16./11 m), 1:1 Welbeck (32./11 m).
Rudar: Radan, Krcić (od 76. Prašnikar), Trifković, Črnčič (od 66. Bolha), S. Babić, Kocić, Džinić, Knezović, Eterović, M. Babić (od 84. Grbić), Žitko.
Krka: Mitrović, Vučkić, Fuček (od 88. Gliha), Novinić (od 14. Potokar), Mojstrović, Ejup, Marotti, Collins, Welbeck, Kastrevec (od 86. Aniekan), Dangubić.
Rumeni kartoni: Črnčič; Vučkić, Marotti, Potokar, Mojstrović.
Rdeči karton: Mitrović (90.).

Krško - Celje 0:0

Stadion Matije Gubca, gledalcev 550, sodniki: Glažar (Ptuj), Skok (Kidričevo) in Bezjak (Gorišnica).
Strelci: /.
Krško: Zalokar, Jakolić, Drnovšek, Perković, Sikošek, Urbanč, Žinko, Štefanac (od 66. Bučar), Poljanec (od 89. Petranić), Pavić (od 54. Jurečič), Čeh.
Celje: Kotnik, Kous, Vidmajer, Klemenčič, Soria, Vrhovec, Klapan, Pajač, Spremo, Firer (od 72. De Sousa), Đurković (od 56. Sunny).
Rumeni kartoni: Jurečič, Čeh; Kous, Vidmajer.
Rdeči karton: /.

Luka Koper - Domžale 0:2 (0:2)

Stadion Bonifika, gledalcev 250, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Rojko (Logatec).
Strelca: 0:1 Požeg Vancaš (4.), 0:2 Morel (39.).
Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Radujko (od 46. Posavac), Štulac, Dedić (od 55. Vekić), Pavić, Memolla, Hadžić, Štromajer, Anđelković (od 85. Požrl), Gabrić.
Domžale: Vidmar, Skubic, Vetrih, Horić, Požeg Vancaš (od 70. Repas), Vuk (od 77. Mance), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec (od 86. Šišić), Majer, Morel.
Rumeni kartoni: Vekić; Horić, Balkovec.
Rdeči karton: /.