Abramovič ima dovolj: Mourinho je zgodovina!

Portugalski strateg Jose Mourinho ni več trener angleškega prvaka Chelseaja.

Objavljeno
17. december 2015 17.01
FOOTBALL/
G. L.
G. L.

London - Katastrofalna forma aktualnih angleških prvakov, nogometašev Chelseaja, je nazadnje le terjala svoj davek. Plačal ga je kakopak portugalski strokovnjak Jose Mourinho, ki je moral že drugič v svoji trenerski karieri zapustiti klop modrih.

Samooklicani »The Special One (Posebni op. a.)« je Chelsea vodil že med letoma 2004 in 2007, leta 2013 pa se je vrnil v zahodni del Londona in z ekipo Romana Abramoviča požel nekaj lepih uspehov. V lanski sezoni je s svojimi varovanci osvojil naslov državnega, kot tudi pokalnega prvaka, letos pa nogometašem s štadiona Stamford Bridge kaže precej drugače. Londončani so po 16 odigranih kolih s kar devetimi porazi šele na 16. mestu, le točko za pozicijami, ki vodijo v drugo angleško ligo.

»S tremi osvojenimi naslovi državnih prvakov, FA pokalom, superpokalom in tremi pokalnimi lovorikami je najuspešnejši trener v 110-letni klubski zgodovini. A vodstvo kluba se je skupaj z Josejem odločilo, da letošnji rezultati niso bili dovolj dobri, zato je za obe strani najbolje, da smo prekinili sodelovanje. Razšli smo se v dobrih odnosih, Jose pa bo za vedno ostal spoštovan in pomemben del Chelseaja. Pri nas bo vselej toplo dobrodošel,« so v izjavi za javnost zapisali pri Chelseaju.

Kot naslednika Portugalca angleški mediji največkrat omenjajo Španca Juandeja Ramosa in Nizozemca Guusa Hiddinka.