AC Milan in Inter remizirala

AC Milan z novimi lastniki tudi do novega stadiona?

Objavljeno
15. april 2017 16.38
Italy Soccer Serie A
A. V.
A. V.

Milano - V pestrem milanskem derbiju sta se Milan in Inter razšla brez zmagovalca. Inter je dobil prvi polčas z 2:0 (Antonio Candreva, Mauro Icardi), a se je Milan vrnil v drugem. Za izenačenje je Cristian Zapata zabil v 97. minuti. Pred tem je za Milan znižal Alessio Romagnoli.

Neposredno po menjavi lastništva pri italijanskem nogometnem prvoligašu AC Milanu, so v klubu stekli tudi pogovori o novem stadionu. "Odločili se bomo po pogovorih z lokalno skupnostjo in Interjem," je poslovodjo kluba Marca Fassoneja povzel časnik Gazzetta dello Sport.

Milan in Inter si trenutno delita milanski stadion Giuseppe-Meazza.

Med tednom je nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je bil 31 let lastnik Milana, tudi uradno prodal nekdanjega sedemkratnega evropskega klubskega prvaka kitajskemu konzorciju Rossoneri Sport Investment Lux, ki ga vodi Yonghong Li.

Svoje največje uspehe je italijanski nogometni velikan, ki mu v zadnjih letih ne gre vse po načrtih, dosegel prav pod vodstvom Berlusconija. Z njim je bil petkrat evropski prvak, osemkrat je bil prvak Italije, petkrat je osvojil italijanski pokal, sedemkrat superpokal Italiji in petkrat evropski superpokal.