Ačimović bo spet obul športne copate

Nekdanji nogometni reprezentant Mile Ačimović naj bi odmrznil status športnega upokojenca in zaigral za celovško Austrio.

Objavljeno
12. september 2013 18.27
lvu*AČIMOVIĆ
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Kaj lahko se zgodi, da se bo nekdanji slovenski nogometni reprezentant Mile Ačimović, ki je že tri leta v športnem pokoju, vrnil na igrišča. Danes 36-letni Ljubljančan, ki je nazadnje nosil dres dunajske Austrie, naj bi namreč že danes opravil prvi trening z avstrijskim tretjeligašem Austrio iz Celovca, ki jo kot trener vodi Jože Prelogar.

Potem ko je končal aktivno športno pot, v kateri je zamenjal številne klube (Olimpija, Crvena zvezda, Tottenham, Lille, Al-Ittihad, Austria Dunaj) in skoraj celo desetletje nosil tudi dres z državnim grbom (zbral je 74 reprezentančnih nastopov), se je Ačimović poskusil tudi kot športni direktor ljubljanske Olimpije, očitno pa je bila strast do nogometa vendarle premočna in bo se bo vnovič preizkusil tudi kot igralec. V Celovcu sicer igra kar nekaj slovenskih nogometašev (Marko Rojc, Saša Lalovič), najbolj znan obraz med njimi je 26-letni napadalec David Poljanec, svojčas najučinkovitejši igralec avstrijske druge lige.

»Ačimović mi je dejal, da bi Austrii rad priskočil na pomoč. Ne zavoljo denarja, temveč zaradi ljubezni do nogometa. Mile je igralec mednarodnega slovesa, ki nam bo lahko s svojimi izkušnjami obilno pomagal,« je komentiral trener celovške Austrie Jože Prelogar. Podpredsednik kluba Heimo Vorderegger pa je pripomnil: »To bi bila za naš klub velikanska okrepitev. Potrebovali bi prav igralca njegovega kova. Seveda moramo počakati na današnji poskusni trening, a sem prepričan, da je kljub nekajletni igralski odsotnosti še vedno dobro pripravljen.«