Adebayor pozabil na grozote iz Angole in se vrnil v reprezentanco

Nogometaš Tottenhama Emmanuel Adebayor bo po 18 mesecih spet oblekel reprezentančni dres Toga.

Objavljeno
10. november 2011 14.45
Posodobljeno
10. november 2011 15.16
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Lome - Potem ko je pred 18 meseci dejal, da je njegove reprezentančne kariere konec, je napadalec angleškega prvoligaša Tottenhama le pristal, da znova obleče reprezentančni dres Toga. Tamkajšnja nacionalna nogometna zveza je namreč sporočila, da bo lahko v kvalifikacijah za uvrstitev na afriško prvenstvo leta 2013 znova računala na enega najbolj uveljavljenih igralcev na evropski nogometni sceni, Adebayor pa si s Togom menda želi tudi na svetovno prvenstvo leta 2014.

»Z vrnitvijo Adebayorja bo Togo lahko začel novo poglavje v nogometu. Obljubil nam je, da bo za reprezentanco igral vse od začetka kvalifikacij za uvrstitev na ti dve veliki tekmovanji,« so sporočili z zveze.

Nogometaš Tottenhama se je sicer za konec reprezentančne kariere odločil aprila lani. Kot je tedaj dejal 27-letnik, ga še vedno preganjajo spomini s tragičnega dogodka na afriškem prvenstvu leta 2010 v Angoli, ko sta v strelskem napadu na njihovo reprezentanco umrla dva nogometaša, vrnitev v izbrano vrsto pa je bila zanj še preveč boleča in bržkone tudi tvegana.

Kot so še sporočili iz reprezentance Toga, bo ekipo kot trener začasno prevzel nekdanji francoski nogometaš Didier Six, potem ko se je z mesta selektorja že marca poslovil še en Francoz Thierry Froger.