Agüero: Spor s Tevezom je sramoten za vse

Nogometaš Manchester Cityja Sergio Agüero obžaluje spor, v katerega se je zapletel njegov rojak Carlos Tevez.

Objavljeno
07. november 2011 18.15
Posodobljeno
07. november 2011 18.44
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Nesporazum med trenerjem Robertom Mancinijem in napadalcem Carlosom Tevezom vpliva tudi na druge nogometaše Manchester Cityja. Kot je izjavil Tevezov reprezentančni kolega Sergio Agüero, igralci obžalujejo, da je prišlo do spora, ki se je začel v Münchnu na tekmi lige prvakov proti Bayernu.

»Kar se dogaja, je zelo žalostno. Carlos zdaj sicer že trenira, vendar ne z nami. To je sramotno. Upam, da se v naslednjih dneh ali mesecih stvari uredijo in da se spet vrne v stari ritem,« je dejal Agüero, ki se je Cityju pridružil v začetku te sezone.

Potem ko je Mancini Teveza »vrgel« iz ekipe, ker naj bi na tekmi lige prvakov zavrnil vstop v igro, je Argentinec že prestal zaslišanje disciplinske komisije, ki mu je naložila visoko denarno kazen. Mancini mu je ob tem obljubil, da ga bo vzel nazaj, a šele, ko se bo opravičil za svoje dejanje. Tevez na drugi strani še vedno trdi, da ga je trener razumel narobe in da se ne bo opravičil, saj ni storil ničesar narobe.

Njegovi soigralci se v sporu ne želijo opredeljevati na nobeneno stran, je pa Agüero priznal, da mu je hudo za rojaka. »Ne morem se vpletati in zagovarjati ene ali druge strani, saj ne vem, kaj natančno se je dogajalo med njima. To vesta le ona dva. Toda, to je sramota za vse,« je povedal argentinski zvezdnik.