Alba: V garderobi je izjemna atmosfera

Poletna okrepitev Barcelone, Jordi Alba, je govoril o svojem prilagajanju na novo okolje, pomagalo je tudi dobro vzdušje.

Objavljeno
27. september 2012 21.12
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Izmed moštev španskega prvenstva je tekmovalno sezono 2012/13 najbolje začela Barcelona, ki je na petih tekmah vknjižila prav toliko zmag, kar je med drugimi razveselilo tudi španskega reprezentanta Jordija Albo.

Levi bočni branilec se je nekdanjemu moštvu, za katerega je igral kot mladinec, znova pridružil letošnje poletje, potem ko so Katalonci zanj Valencii odšteli 14 milijonov evrov. 23-letni Španec se je v ekipi hitro uveljavil, kar gre po njegovem mnenju pripisati več razlogom.

»Moj prehod k Barceloni je bil zelo dober. Imel sem veliko srečo, da sem kot mlad nogometaš tu preživel veliko časa, kar je olajšalo prilagajanje na novo okolje. Eden izmed pomembnejših faktorjev je tudi izjemno vzdušje v garderobi. Večino igralcev sem poznal že od prej, saj sem proti njim večkrat igral, zdaj pa nastopamo za isto ekipo,« je dejal Alba, ki je spregovoril tudi o svojem položaju v ekipi.

»Res je, da je Adriano igral več od mene, vendar smo v naši ekipi vsi pomembni, tako da smo vsi deležni določene minutaže. Zdaj sem prebolel gripo in želim igrati čim več, rad bi se počutil pomembnega,« je povedal levi bočni branilec, ki ga sedmega oktobra čaka obračun z madridskim Realom.

»Pred Madridčani imamo osem točk prednosti, kar je zelo pomembno, saj so veliki rivali, vendar se moramo osredotočiti na prihajajočo tekmo s Sevillo. Tam igra Jesus Navas, ki je neverjetno hiter in ustvarja številne nevarne priložnosti. Ne glede na to, kdo bo začel dvoboj, ga bo poskušal ustaviti po najboljših močeh,« je še dodal Alba.

Dvoboj Seville in Barcelone bo potekal v soboto na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan (ob 22. uri), Real pa bo v nedeljo ob 19.50 gostil Deportivo.