Cassano se že počuti bolje

Antonia Cassana so v bolnišnici, kjer se zdravi po možganski kapi, obiskali številni nekdanji in sedanji soigralci.

Objavljeno
01. november 2011 11.29
Posodobljeno
01. november 2011 11.29
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Minsk - Nogometaši Milana bodo danes, ko v ligi prvakov v skupini H gostujejo v Minsku pri ekipi BATE Borisov, igrali za Antonia Cassana, soigralca, ki te dni preživlja v bolnišnici. Italijanskega nogometaša so v bolnišnico prepeljali po tekmi serie A proti Romi, potem ko ga je obšla slabost in ni mogel več govoriti ali se premikati. Kot je pozneje sporočila italijanska tiskovna agencija Ansa, je Cassano utrpel celo možgansko kap.

Vseeno je včeraj trener italijanskega prvoligaša Massimiliano Allegri že sporočil, da je že bil v navezi z 29-letnim nogometašem, ki se že počuti bolje. »Igrali bomo za Antonia. Človeško življenje je tisto, kar šteje njaveč, zato nas je novica močno užalostila,« je dejal pred nocojšnjo tekmo lige prvakov.

»Izjemna osebnost je, pogrešali bomo njegovo prisotnost in pozitivno energijo, ki jo širi v slačilnici,« je bil nad Cassanovim resnim zdravstvenim stanjem zaskrbljen veteran Gianluca Zambrotta.

Milan bi si z današnjo zmago že zagotovil napredovanje mred najboljših 16 v Evropi, o prvem mestu v skupini H pa bo bržkone odločala tekma 5. kola na San Siru z Barcelono.

Nogometaše skrbi za Cassana

Cassana so v bolnišnici ob okrevanju po »skrivnostni bolezni« že obiskali nekateri soigralci, denimo poškodovana člana Milana Pato in Luca Antonini, ki nista odpotovala v Belorusijo na gostovanje v ligo prvakov k moštvu BATE Borisov.

Med tistimi, ki je Cassanu zaželel hitro okrevanje je bil tudi nekdanji soigralec v reprezentnaci Marco Materazzi, pa Giampaolo Pazzini, ki ta čas brani barve mestnega tekmeca Interja. »Izgledal je bolje kot se pričakoval,« je po obisku v bolnišnici dejal Pazzini.

Cassano se zdravi v milanski bolnišnici Policlino. Ker naj bi šlo za delno možgansko kap se zdravi na intenzivnem oddelku nevrološke klinike.