Allegri ostaja pri Stari dami

Italijanski strateg Max Allegri je podaljšal pogodbo z Juventusom do leta 2020. 

Objavljeno
07. junij 2017 18.15
Juventus manager Massimiliano Allegri appears dejected after the UEFA Champions League Final at the National Stadium, Cardiff. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Saturday June 3, 2017. See PA story SOCCER Final. Photo credit should read: Nick
N. Gr.
N. Gr.

Torino - Za Juventusom so pestri dnevi in vrhunska sezona, ki pa se je na žalost armade tifosov končala s porazom v finalu lige prvakov. Kljub temu vodstvo Torinčanov ni zapravljalo časa in je hitro podaljšalo dogovor z Allegrijem do leta 2020. 

Allegri je Staro damo prevzel po odhodu Antonija Conteja na klop italijanske reprezentance in z Juventusom naredil še korak naprej, tako v taktičnem smislu kot pri konkurenčnosti v Evropi. »Podpis pogodbe pomeni, da nadaljujemo na poti, ki smo jo uspešno začrtali. Z Allegrijem smo zelo zadovoljni, ne glede na poraz v ligi prvakov, zato nas veseli, da se je odločil za podaljšanje pogodbe,« so zapisali na spletni strani kluba.

Po poročanju italijanskih medijev bo Allegri prejemal 6,5 milijona na sezono in še dodaten milijon in pol, če bo Juventus izpolnil zastavljene cilje. To so zelo visoke številke, a še vedno niti približno tako visoke, kot bi jih Allegri dobil v Angliji. Italijana si je zelo želel Arsenal, a so se nato odločili, da podaljšajo pogodbo z Arsenom Wengerjem. Verjetno bodo podobna namigovanja spet oživela čez dve leti, ko se bo pogodba Francozu iztekla, tudi Allegri pa naj bi si izjemno želel priti v London.

V letošnjem poletju ga čaka pestra nogometna tržnica, Juve povezujejo s kopico evropskih zvezdnikov, najglasneje pa se govori o Bayernovem Douglasu Costi.