Aluminij za prvoligaški izziv

Drugoligaški šampion Aluminij je načeloma sprejel prvoligaški izziv, tudi Roltek Dob nared za 1. SNL

Objavljeno
17. maj 2012 12.58
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Lanska zavrnitev napredovanja Aluminija med najboljše je povzročila tudi vrsto težav pri popolnjevanju 1. SNL in je izzval tudi nekaj ostrih kritik, letos je klub iz Kidričevega prižgal zeleno luč za napredovanje, a ne za vsako ceno in z nekaj zahtevami. Svoj delež naj bi opravila tudi Nogometna zveza Slovenije, ki bo morala omiliti nekatere licenčne zahteve. Te so povezane z objekti, druge, ki neposredno ne zadevajo NZS, pa s pridobitvijo novih pokroviteljev. V klubu so poudarili, da so igralci in strokovni štab sprejeli njihove zahteve. Pri pridobivanju denarnih sredstev bo dobrodošla delitev pogače od pokroviteljskega deleža 1. SNL, ki bo v naslednji sezoni pod okriljem Telekoma Slovenije.

Ker na prvi stopnji licenciranja Mura 05 in Nafta nista pridobili tekmovalne licence, bi sicer lahko še prišlo do zapletov pri popolnjevanju lige. Prekmurska kluba sta sicer pravočasno vložila novi zahtevi za pridobitev tekmovalne licence, toda odgovor na to, če sta izpolnila zahteve licenciranja, bo znan konec meseca. Po naših virih se lendavskemu klubu obeta scenarij nekdanje Olimpije, Mure, Primorja – mrk in selitev na najnižjo raven tekmovanja ter preoblikovanje v nov klub.

Če Mura in Nafta ne bosta pridobili licenc, bi lahko prišlo do naslednjega scenarija: NZS bi odpovedala dodatne kvalifikacije za 1. SNL (v njih bi se po stanju na lestvici pomerila Nafta in Roltek Dob) in ponudila možnost avtomatičnega napredovanja drugovurščenemu v 2. SNL Roltek Dobu. Še prej bi moral Dob pridobiti drugoligaško tekmovalno licenco.

»Če tekmujemo, tekmujemo zato, da napredujemo. Naše stališče o uvrstitvi v 1. SNL je pozitivno, a pri tem nas bo vodila realnost in ne čustva. Za vsako ceno ne bomo silili. Prvo ligo spoštujemo, po drugi strani pa bi radi dokazali, da lahko tudi na amaterski ravni veliko dosežemo,« je stališče Roltek Doba predstavil predsednik Bojan Gasior.