Alžirski klub zaradi smrti nogometaša dve leti na hladno

Alžirskega nogometnega podprvaka je doletela huda kazen, ker je pod navijaškimi kamni nedavno preminil Albert Ebossé.

Objavljeno
22. september 2014 20.13
ALGERIA-EBOSSE/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Alžir - Alžirskega nogometnega podprvaka JS Kabylie je doletela huda kazen, dveletni suspenz z vseh afriških tekmovanj, zaradi smrti kamerunskega nogometaša Alberta Ebosséja Bodjonga. Ta je pred slabim mesecem dni izgubil življenje ob divjanju klubskih navijačev, ki so po domačem prvoligaškem obračunu metali na igrišče različne predmete, kamen pa je nesrečnega nogometaša v glavo zadel tako močno, da je preminil med prevozom v bolnišnico.

Odločitev o sankcijah klubu je na srečanju v Adis Abebi sprejela Afriška nogometna konfederacija, po njej pa bo JS Kabylie ostal tudi brez nastopov v afriški ligi prvakov, čeprav je imel mesto tam zagotovljeno, doslej pa se je že dvakrat okitil z zmagovalno lovoriko v tem prestižnem klubskem tekmovanju na črni celini. Moštvo se je enkrat ovenčalo tudi z naslovom v afriškem pokalu pokalnih zmagovalcev, trikrat pa je bilo najboljše v pokalu afriške nogometne konfederacije.

Albert Ebossé Bodjongo je bil v minuli sezoni prvi strelec alžirskega prvoligaškega tekmovanja, na svoji zadnji tekmi pa je ob porazu svojega moštva proti Algerhatu (1:2) prispeval častni gol.