Američani visoko cenijo slovenske nogometaše

Sloviti ameriški selektor Jürgen Klinsmann je dejal, da se veseli tekme z eno izmed najboljših evropskih ekip.

Objavljeno
14. november 2011 17.11
Posodobljeno
14. november 2011 17.56
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Ljubljana - Ameriški nogometaši se prijateljske tekme s Slovenijo, ki bo v jutri ob 18.15 uri v Stožicah, že zelo veselijo, saj jim obračun predstavlja svojevrsten izziv - slovensko reprezentanco namreč zelo cenijo in jo smatrajo za eno izmed najboljših slovenskih ekip. Prav tako jim bo tekma pokazala, kako dobro so v resnici trenutno pripravljeni, poroča STA.

Prijateljski obračun bo hkrati test tudi za selektorja naše reprezentance, Slavišo Stojanovića, saj bo to prva tekma, ki jo bo naša izbrana vrsta odigrala pod njegovim vodstvom. Jürgen Klinsmann, selektor reprezentance ZDA je na novinarski konferenci pred treningom v Stožicah dejal, da se tekme z Slovenijo zelo veseli in meni, da so njegovi nogometaši na tekmo dobro pripravljeni.

Američani so v petek že odigrali prijateljski dvoboj s Francijo in zabeležili poraz z 1:0. Pod vodstvom slovitega Klinsmanna so sicer Američani odigrali že šest prijateljskih tekem, na katerih so dosegli le eno zmago in neodločen rezultat ter nanizali štiri poraze. Kot je že znano, v Stožicah ne bo nastopil Landon Donovan zaradi priprav na finale ameriške lige MLS.

Zadnja tekma med Slovenijo in ZDA se je odvila na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010, ko je Američanom uspelo izenačiti rezultat na 2:2 in s tem Sloveniji onemogočiti vstop v osmino finala.