Ancelotti: Ostaja nam le še boj za ligo prvakov

Nogometaši Chelsea so si v 27. krogu angleške premier league privoščili nov spodrsljaj, saj so na obračunu s Fulhamom iztržili le točko (0:0). Slabe predstave v zadnjem času so jih potisnile na skromno peto mesto, zato trener Carlo Ancelotti priznava, da je boj za naslov angleškega prvaka že izgubljen.

Objavljeno
15. februar 2011 13.02
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - V taboru Chelsea bi lahko bilo danes precej bolj vroče, saj je imel Fulham v četrti minuti sodnikovega podaljška celo priložnost za zmago, a je Clint Dempsey zapravil enajstmetrovko. Gostujoči vratar Peter Čech je namreč z izjemno obrambo ubranil njegov strel z bele točke in svojemu moštvu zagotovil vsaj pomembno točko.

Otoški mediji se danes tudi sprašujejo, zakaj je Ancelotti v prvo enajsterico postavil Fernanda Torresa, ki ni v najboljši formi, ko pa ima na voljo razigranega Diderja Drogbaja. Španec, ki je tabor temno modrih v zadnjih dneh prestopnega roka okrepil za bajnih 50 milijonov evrov, je imel kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek, a se mu tudi tokrat ni uspelo vpisati med strelce.

»Torres je odigral dobro in imel v prvem polčasu kar nekaj lepih priložnosti. V nadaljevanju tekme sem nato ponudil možnost svežemu in spočitemu Drogbaju, ki je prav tako odigral solidno tekmo,« je Ancelotti prepričan o pravilnosti svojih potez.

Chelsea sedaj za prvouvrščenim Manchester Unitedom zaostaja za krepkih 12 točk, kar bo do konca sezona skorajda nemogoče nadoknaditi, saj so rdeči vragi v tej sezoni izgubili le eno tekmo.

»Ostaja nam le še boj za ligo prvakov. Seveda bo težko, a do konca prvenstva je še kar nekaj pomembnih tekem, prav tako nas čaka še nastop v FA pokalu. Hitro moramo najti zmagovalno formo in se prebiti vsaj na četrto mesto, ki še vodi v ligo prvakov,« je realen italijanski strateg, ki pa se mu vedno bolj maje stolček.