Anđelković trčil na treningu, a poškodba ni hujše narave

Slovenski reprezentant Siniša Anđelković se je poškodoval na današnjem treningu v Kranju.

Objavljeno
03. september 2013 13.43
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranj - Na današnjem treningu slovenske nogometne reprezentance v Kranju je prišlo do nesrečnega trka napadalca Milovoja Novakovića z branilcem Sinišo Anđelkovićem, v katerem se je slednji tudi poškodoval.

Nogometaš Palerma je utrpel poškodbo v predelu prsnega koša, tako da so ga reševalci odpeljali na zdravniški pregled, ki pa je razkril, da poškodba ni hujše narave.

»Med današnjim dopoldanskim treningom je prišlo do poškodbe reprezentanta Siniše Anđelkovića. V dvoboju s soigralcem je prejel udarec v prsni koš. Zaradi hudih bolečin in težav z dihanjem je bil urgentno prepeljan v jeseniško bolnišnico, kjer pa so preiskave na srečo pokazale, da ne gre za resno poškodbo. Siniša je po pregledih in oskrbi že zapustil bolnišnico. Počuti se bolje in se bo soigralcem na treningih priključil, ko bodo to dovoljevale bolečine, najverjetneje pa že jutri,« je pojasnil reprezentančni zdravnik Matjaž Vogrin.

Poleg Anđelkovića ima zdravstvene težave tudi Bojan Jokić, ki je danes treniral, vendar trening končal predčasno. Med slovenskimi reprezentanti v Kranju ni bilo vratarja Samirja Handanovića, ki je v jutranjih urah v Ljubljani opravil specialne treninge.

Birsa: Moramo zmagati

Slovenska reprezentanca bo v petek nadaljevala kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu 2014, ko se bo v Stožicah pomerila z Albanijo. Kot je povedal novi član Milana Valter Birsa, za domačine šteje le zmaga:

»Tega se zavedamo vsi, a tudi Albanija je v podobnem položaju, zato bo za nas malce lažje. Seveda pa njim zmaga ne pomeni vsega in s hitrim golom bi dosegli pomembno prednost. Finska se nam je nato ponesrečila, a je bilo veliko dejavnikov proti nam. Zdaj nimamo več izhoda, moramo zmagati in verjamem, da smo sposobni. Potrebujemo tudi pomoč gledalcev. Upam, da jih bo čim več, kar bi bil velik plus za nas,« je dejal Birsa.

Na uspešno nadaljevanje kvalifikacij upa tudi nogometaš Salzburga Kevin Kampl, ki je moral izpustiti zadnjo reprezentančno tekmo proti Finski: »Srečen sem, da sem nazaj. Imel sem težave z nogo, a zdaj se dobro počutim in upam, da bomo na teh dveh tekmah zmagali. Če bomo igrali kot proti Turčiji in Islandiji, lahko zmagamo. Vesel bi bil, če bom tudi zdaj dobil priložnost," še dodaja Kampl, ki se tudi zaveda, da bo treba s teh dveh tekem dobiti šest točk.Če bomo igrali tako  kot proti Turčiji in Islandiji, mislim, da bomo ti dve tekmi tudi zmagali,« je optimističen Kampl.

Slovenska reprezentanca ima po šestih tekmah kvalifikacij šest točk, s čimer zaseda peto mesto, na prvem je Švica (14).