Andrej Kramarić zabil osem od enajstih golov Kekove Rijeke

Rijeka v 1/16 finala hrvaškega nogometnega pokala gladko prek tretjeligaškega tekmeca (11:0), Kramarić novi rekorder.

Objavljeno
10. oktober 2013 15.39
regent/MATJAZ KEK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Prav nobenega dvoma ni bilo, da se bodo nogometaši Rijeke pod taktirko uspešnega slovenskega trenerja Matjaža Keka brez težav veselili zmage v šestnajstini finala pokala proti tretjeligašu Zmaju iz Blata, edino vprašanje pred dvobojem je bilo, kolikokrat se bo zatresla njegova mreža. Rijeka se je pred 2500 navijači na Kantridi ustavila pri enajstih golih (11:0), dvoboj pa je izstrelil novega junaka - napadalca Andreja Kramarića, ki je postal prvi nogometaš po hrvaški osamosvojitvi, ki je dosegel osem golov (enega iz enajstmetrovke) na eni uradni tekmi. Hat-trick se mu je posrečil že pred odhodom na odmor, preostalih pet golov pa je prispeval v nadaljevanju, zadnje štiri v razmaku 16 minut. Pred tem sta bila rekorderja s po šestimi goli Mario Dodig in Duje Čop.

Tudi dosežek Rijeke je edinstven v zgodovini hrvaškega nogometnega pokala, saj se pred tem ni še nikdar zgodilo, da bi moštvo v enem obračunu zadelo enajstkrat. Kekovi varovanci bodo zdaj v osmini finala igrali s Podravino iz Ludbrega, ki je izločila Šibenik.

»Spet sem navdušen nad obiskom, fantje pa so na igrišču pokazali voljo in motiv in se držali dogovorov,« je poudaril Matjaž Kek, Andrej Kramarić pa je dodal: »Ne vem, kaj naj rečem. Seveda sem zadovoljen, a v mladih letih sem zabijal še več. Ne želim, da me ocenjujete na podlagi teh golov. Vsak napadalec ima strelsko krizo med sezono, neumno bi bilo torej od mene pričakovati, da bom zadeval kar na vsaki tekmi. To zmore samo Messi.«