Vida si je na klubskem avtobusu privočil pivo in razjaril Čačića

Član Dinama Domagoj Vida je zaradi neprimerne poteze začasno izključen iz prve ekipe, težave ima tudi Hajduk.

Objavljeno
25. september 2012 08.57
Posodobljeno
25. september 2012 09.13
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Nogometaš splitskega Hajduka Franko Andrijašević polni športne strani hrvaških medijev, tudi član Dinama se je znašel v središču pozornosti. Eden najboljših igralcev splitskega Hajduka bo namreč izpustil sobotni derbi proti Dinamu. Razlog? Na dan največje tekme hrvaškega prvenstva se bo poročil.

Tekme ne bo mogel niti gledati, saj bo poroka potekala ravno v času dvoboja na stadionu v Maksimiru. Kot pravi mladi zvezni igralec, je poroko načrtoval že pred enim letom, ko je igral za drugoligaša Dugopolje in še ni vedel, da bo Hajduku v novi sezoni toliko pomenil. Pravi tudi, da pri splitskem klubu za njegovo poroko vedo že nekaj časa, a klub to zanika. Andrijaševića zaradi neprofesionalnosti namerava kaznovati, čeprav v derbiju tako ali tako ne bi smel nastopiti, saj je v prejšnjem krogu dobil tretji rumeni karton.

Zanimivo je, da bi se moral v ponedeljek v Angliji poročiti nogometaš Reala Michael Essien, še piše STA. Na skrivno poroko je povabil večino soigralcev iz Madrida, a ker so morali nedeljsko tekmo proti Rayu Vallecanu zaradi domnevne sabotaže prestaviti za dan, je ponedeljkovo svatbo odpovedal oziroma prestavil.

Vida si je privoščil pivo in razbesnel Čačića

Za slabo voljo v taboru Dinama pa je poskrbel Domagoj Vida, ki si je na poti proti Istri v klubskem avtobusu privoščil pivo. Zagrebško moštvo se bo v šestnajstini hrvaškega pokala pomerilo z Versarjem, a brez Vide, ki si je prislužil suspenz.

Njegova poteza je namreč razjarila trenerja moštva Anteja Čačića, ki je od voznika avtobusa zahteval naj ustavi in nogometaša vrgel iz avtobusa. Kasneje je strateg Dinama še sporočil, da je Vida zaradi neprimernega obnašanja začasno izključen iz prvega moštva. Odreagiralo je tudi vodstvo kluba in ga kaznovalo s 100.000 evri kazni.

Pri Dinamu imajo v zadnjem času sicer precej težav z disciplino svojih igralcev. Zaradi pestrega nočnega življenja je pred časom najvišjo finančno kazen v zgodovini hrvaškega nogometa dobil Sammir, ki je moral plačati kar 270.000 evrov. Sledil je incident Nikole Pokrivača, ki je ob vračanju z ene izmed diskotek zavrnil opravljanje alkotesta. Pred časom pa je Čačić iz ekipe vrgel tudi Jerka Leka, saj je presodil, da je njegov varovanec nezadovljen in na zelenici ne daje vse od sebe.