Derbi med Unitedom in Chelseajem brez golov, Van Gaal (za zdaj) ostaja

Na tekmi 19. kola angleškega prvenstva se je na vrh lestvice prebil Arsenal z zmago z 2:0 nad Bournemouthom.

Objavljeno
28. december 2015 18.22
Posodobljeno
28. december 2015 18.22
SOCCER-ENGLAND-MUN-CHE/
Š. Ro.
Š. Ro.

Manchester - Težko pričakovani derbi 19. kola angleškega nogometnega prvenstva med Manchester Unitedom in Chelseajem ni prinesel golov, prav tako (za zdaj) tudi ne odločitve o morebitni trenerski menjavi pri rdečih vragih. Potem ko naj bi imel Nizozemec Louis van Gaal nocoj zadnjo priložnost, da ostane na trenerskem stolčku, naj bi z nekoliko boljšo predstavo vendarle še ohranil celo kožo. Njegove usode tako rojak Guus Hiddink, ki je nedavno kot rešitelj prišel na čelo Londončanov, ni zapečatil.

United je vseeno še naprej brez zmage na zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih, se je pa uspel izogniti petim zaporednim porazom - tega moštvo ni zabeležilo vse od decembra 1936. Na Old Traffordu je ekipa, v katero se je vrnil Wayne Rooney, vodstvu in navijačem z všečno predstavo spet vdahnila nekaj upanja, vsi pa so obžalovali, da so domači tresli le okvir vrat, ne pa tudi mreže. To je bil sicer že šesti neodločen izid na domačem igrišču v tej sezoni.

Prečko je že v 2. minuti tekme po Rooneyjevi podaji zadel Juan Mata, v 16. pa je vratnica ustavila Anthonyja Martiala. Izkazal se je tudi vratar David de Gea, ki je izbil poskus Johna Terryja z glavo. Za Chelsea je najlepšo priložnost v drugem polčasu zgrešil Nemanja Matić, ki je po protinapadu streljal prek vrat.

»Videli ste, da so se igralci borili zame. Vem, da imam zaupanje vodstva in igralcev. Zato nimam razloga za odstop. Rad bi se zahvalil moštvu za to predstavo. Tudi navijačem so dali novo upanje,« je Van Gaal povedal po tekmi. 

Vrh lestvice je začasno zavzel Arsenal in se potolažil po šokantnem porazu z 0:4 proti Southamptonu pred dvema dnevoma. Z 2:0 so tokrat varovanci Arsena Wengerja premagali Bournemouth. Znova je bil glavni junak nemški zvezdnik Mesut Özil, ki je bil v 27. minuti podajalec pri golu Gabriela Pauliste, nato pa v 63. minuti zadel še sam. Nov rekord je s prazno mrežo postavil vratar Petr Čech, gola ni prejel že na 170. tekmi angleškega prvenstva. Arsenal lahko na vrhu jutri prehiti Leicester, ki se bo pomeril z Manchester Cityjem.

Anglija, 19. kolo

Crystal Palace : Swansea 0:0

Everton : Stoke 3:4

Lukaku 22., 64., Deulofeu 71.; Shaqiri 16., 45., Joselu 80., Arnautović 91./11-m

Norwich : Aston Villa 2:0

Howson 24., Mbokani 87.

Watford : Tottenham 1:2

Ighalo 41.; Lamela 17., Son 89.

West Bromwich : Newcastle 1:0

Fletcher 78.

Arsenal : Bournemouth 2:0

Gabriel 27., Özil 63.

Manchester United : Chelsea 0:0

West Ham : Southampton 2:1

Antonio 69., Carroll 79.; Tadić 13.

torek: Leicester - Manchester City,

sreda: Sunderland - Liverpool;

vrstni red: Arsenal 39, Leicester 38, Tottenham in ManCity po 35, Crystal Palace 31.